Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на кедрови ядкиКулинарна употреба на кедрови ядки
22 Ноем.
Кедровите ядки са не само много полезни, но и много вкусни, затова се добавят в различни видове салати, ястия и дори в десерти.
Как да обелим нарКак да обелим нар
22 Ноем.
Нарът е сред най-популярните плодове у нас, но за да го използваме, трябва да го обелим. Ценни съвети как да обелим кората на нар.
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
Във Франция сиренето камамбер се поднася често с топла франзела. Когато се затопли, това сирене става още по-вкусно, затова с него се правят пици или топли сандвичи.
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
В кулинарията се използват листата на кресона. В зависимост от отглеждания сорт, те са гладки, сочни и различни по големина и форма.
Правила при дегустирането на виноПравила при дегустирането на вино
15 Ноем.
Дегустацията на вино далеч не е нещо, с което всеки може да се занимава и да стане експерт в това, но все пак можете да се научите да определяте за себе си дали дадено вино ви харесва и защо.
Адзуки боб - диетичен и хранителенАдзуки боб - диетичен и хранителен
12 Ноем.
Бобът е сред най-обичаните храни. Той има толкова много разновидности, че на практика е невъзможно човек да си избере любим вид. У нас все по-популярен става екзотичният сорт – боб адзуки.
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
06 Ноем.
Мескитовото брашно се добива от дървото мескит. То може да бъде открито в пустините на Мексико и САЩ. Нарича се още Дървото на живота .
Кулинарно приложение на амонячната содаКулинарно приложение на амонячната сода
02 Ноем.
Ценителите на добрата храна са напълно наясно, че едни от най-вкусните продукти в кулинарията, са печивата. Тестените изкушения обаче не могат без набухватели. Курабийки с амонячна сода
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоКулинарна употреба на сирене Качокавало
30 Окт.
Сирене Качокавало ( ит. Caciocavallo) идва от Италия. Най-разпространено е в южния регион Базиликата и остров Сардиния. Произвежда се от краве, козе и овче мляко. Представлява вид полутвърдо сирене.
ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоГМО рапично олио прави месото извънредно крехко
28 Окт.
Канола е нов продукт, който представлява генетично модифицирано рапично олио. То има най-ниските количества наситени мазнини, както и богато съдържание на свалящите холестерола моно-ненаситени мазнини.
Може ли да заменим трапезната с морска солМоже ли да заменим трапезната с морска сол
23 Окт.
В повечето случаи е важен не видът сол, а количеството ѝ. Без значение кое предпочетем - морска или трапезна сол, тя трябва да се използва с мярка. Най-вече защото количествата натрий са идентични и при двете.
Консервиране на зелеви и лозови листа за сармиКонсервиране на зелеви и лозови листа за сарми
21 Окт.
Използването на зелеви и лозови листа за приготвянето на сарми с плънка е типично за европейската и азиатската кухня. Замразяване на зелеви листа. Приготвяне на консервирани лозови листа за сарми.
Какво представлява ябълковото маслоКакво представлява ябълковото масло
20 Окт.
Ябълково масло или ябълково пюре представлява продукт, използван най-вече през зимните месеци. Използва се за леки закуски.