PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Жана Г.
Кулинарни СъветиКомбинация от подправки заменя солта в храната
30 Ноем.
1
Пламена M.
Кулинарни СъветиКак да вложим каперси в ястията
27 Ноем.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на кедрови ядкиКедровите ядки са не само много полезни, но и много вкусни, затова се добавят в различни видове салати, ястия и дори в десерти.
22 Ноем.
Как да обелим нарНарът е сред най-популярните плодове у нас, но за да го използваме, трябва да го обелим. Ценни съвети как да обелим кората на нар.
22 Ноем.
Кулинарна употреба на КамамберВъв Франция сиренето камамбер се поднася често с топла франзела. Когато се затопли, това сирене става още по-вкусно, затова с него се правят пици или топли сандвичи.
18 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонВ кулинарията се използват листата на кресона. В зависимост от отглеждания сорт, те са гладки, сочни и различни по големина и форма.
17 Ноем.
Правила при дегустирането на виноДегустацията на вино далеч не е нещо, с което всеки може да се занимава и да стане експерт в това, но все пак можете да се научите да определяте за себе си дали дадено вино ви харесва и защо.
15 Ноем.
Адзуки боб - диетичен и хранителенБобът е сред най-обичаните храни. Той има толкова много разновидности, че на практика е невъзможно човек да си избере любим вид. У нас все по-популярен става екзотичният сорт – боб адзуки.
12 Ноем.
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитовото брашно се добива от дървото мескит. То може да бъде открито в пустините на Мексико и САЩ. Нарича се още Дървото на живота .
06 Ноем.
Кулинарно приложение на амонячната содаЦенителите на добрата храна са напълно наясно, че едни от най-вкусните продукти в кулинарията, са печивата. Тестените изкушения обаче не могат без набухватели. Курабийки с амонячна сода
02 Ноем.
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоСирене Качокавало ( ит. Caciocavallo) идва от Италия. Най-разпространено е в южния регион Базиликата и остров Сардиния. Произвежда се от краве, козе и овче мляко. Представлява вид полутвърдо сирене.
30 Окт.
ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоКанола е нов продукт, който представлява генетично модифицирано рапично олио. То има най-ниските количества наситени мазнини, както и богато съдържание на свалящите холестерола моно-ненаситени мазнини.
28 Окт.
Може ли да заменим трапезната с морска солВ повечето случаи е важен не видът сол, а количеството ѝ. Без значение кое предпочетем - морска или трапезна сол, тя трябва да се използва с мярка. Най-вече защото количествата натрий са идентични и при двете.
23 Окт.
Консервиране на зелеви и лозови листа за сармиИзползването на зелеви и лозови листа за приготвянето на сарми с плънка е типично за европейската и азиатската кухня. Замразяване на зелеви листа. Приготвяне на консервирани лозови листа за сарми.
21 Окт.
Какво представлява ябълковото маслоЯбълково масло или ябълково пюре представлява продукт, използван най-вече през зимните месеци. Използва се за леки закуски.
20 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други