Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняПесто дженовезе - емблема за италианската кухня
24 Февр.
Песто дженовезе произхожда от приказната италианска област Лигурия – кръстопът и сборен пункт на много култури още от древни времена.
Как се правят пелмениКак се правят пелмени
22 Февр.
Ако искате да си приготвите сами пелмени, не се притеснявайте, тъй като единственото по-сложно нещо е не самото им оформяне, а приготвянето на тесто, без да се използва мая.
Смилянски боб - традиции и особеностиСмилянски боб - традиции и особености
21 Февр.
Ако искате да си приготвите някоя традиционна родопска рецепта със Смилянски боб, е най-добре да попитате хората в село Смилян, които се славят със своята отзивчивост и кулинарни умения.
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Японците почти не ядат хляб, защото той се замества от ориза, който е най-масово разпространен в държавата. Без изключение японската кухня набляга на използването на свежи и пресни продукти.
Съвети при покупката и избора на микровълноваСъвети при покупката и избора на микровълнова
18 Февр.
В наши дни изборът на каквото и да било на пазара е изключително труден. Огромен е изборът сред качествените стоки и още по-голям е сред некачествените.
Съвети при покупката и избора на ножовеСъвети при покупката и избора на ножове
12 Февр.
За най-добър материал на ножа мнозина смятат керамичният. Той е може да се заточи като скалпел, да запази остротата си за дълго време и да не ръждясва.
Съвети при покупката и избора на дъска за рязанеСъвети при покупката и избора на дъска за рязане
06 Февр.
Каквато и дъска да имате у дома, тя може да причини хранително натравяне, ако не се използва правилно и не се почиства качествено. Дървена дъска, пластмасова дъска или стъклена дъска за рязане - всички имат предимства и недостатъци
Кога, как и колко шафран да добавяме в ястиятаКога, как и колко шафран да добавяме в ястията
24 Януари
Подправката шафран се открива най-често самостоятелно в рецептите. Много рядко влиза в комбинация с други подправки.
Айсберг - незаменима част от любимата салата ЦезарАйсберг - незаменима част от любимата салата Цезар
24 Януари
Салатата Цезар може да бъде открита във всеки един ресторант в света. Съставките обикновено се различават, най-вече спрямо региона и културата на дадения народ.
Кулинарна употреба на черен бобКулинарна употреба на черен боб
20 Януари
В кулинарията черният боб се използва подобно на обикновения. Той влиза в състава на редица салати, супи, ястия с месо и без месо.
Тънкости при паниране с корнфлейксТънкости при паниране с корнфлейкс
19 Януари
1
Важно условие за ястията, приготвени с корнфлейкс, е високата температура на мазнината, в която ще се пържат.
Как да бланшираме оризКак да бланшираме ориз
17 Януари
За бланширането на ориз е необходима дълбока тенджера с по-голяма вместимост. Може да бланширате ориз лесно у дома.
Разфасоване на телешкото месоРазфасоване на телешкото месо
16 Януари
2
Обикновено най-трудната от обработката на месо е транжирането му. Вратът се транжира допълнително до 7-мо ребро отгоре надолу. Плешката е мускулеста. От нея се правят пържоли и медальони.