PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиНай-популярните американски ястия по света
27 Февр.
Вяра Кадурина
Кулинарни СъветиЛюбимите китайски ястия по цял свят
26 Февр.
Елица Христова
Кулинарни СъветиКакво знаете за швейцарската кухня?
25 Февр.
Елица Христова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняПесто дженовезе произхожда от приказната италианска област Лигурия – кръстопът и сборен пункт на много култури още от древни времена.
24 Февр.
Как се правят пелмениАко искате да си приготвите сами пелмени, не се притеснявайте, тъй като единственото по-сложно нещо е не самото им оформяне, а приготвянето на тесто, без да се използва мая.
22 Февр.
Смилянски боб - традиции и особеностиАко искате да си приготвите някоя традиционна родопска рецепта със Смилянски боб, е най-добре да попитате хората в село Смилян, които се славят със своята отзивчивост и кулинарни умения.
21 Февр.
Особености на японската кухняЯпонците почти не ядат хляб, защото той се замества от ориза, който е най-масово разпространен в държавата. Без изключение японската кухня набляга на използването на свежи и пресни продукти.
20 Февр.
Съвети при покупката и избора на микровълноваВ наши дни изборът на каквото и да било на пазара е изключително труден. Огромен е изборът сред качествените стоки и още по-голям е сред некачествените.
18 Февр.
Съвети при покупката и избора на ножовеЗа най-добър материал на ножа мнозина смятат керамичният. Той е може да се заточи като скалпел, да запази остротата си за дълго време и да не ръждясва.
12 Февр.
Съвети при покупката и избора на дъска за рязанеКаквато и дъска да имате у дома, тя може да причини хранително натравяне, ако не се използва правилно и не се почиства качествено. Дървена дъска, пластмасова дъска или стъклена дъска за рязане - всички имат предимства и недостатъци
06 Февр.
Кога, как и колко шафран да добавяме в ястиятаПодправката шафран се открива най-често самостоятелно в рецептите. Много рядко влиза в комбинация с други подправки.
24 Януари
Айсберг - незаменима част от любимата салата ЦезарСалатата Цезар може да бъде открита във всеки един ресторант в света. Съставките обикновено се различават, най-вече спрямо региона и културата на дадения народ.
24 Януари
Кулинарна употреба на черен бобВ кулинарията черният боб се използва подобно на обикновения. Той влиза в състава на редица салати, супи, ястия с месо и без месо.
20 Януари
Тънкости при паниране с корнфлейксВажно условие за ястията, приготвени с корнфлейкс, е високата температура на мазнината, в която ще се пържат.
19 Януари
1
Как да бланшираме оризЗа бланширането на ориз е необходима дълбока тенджера с по-голяма вместимост. Може да бланширате ориз лесно у дома.
17 Януари
Разфасоване на телешкото месоОбикновено най-трудната от обработката на месо е транжирането му. Вратът се транжира допълнително до 7-мо ребро отгоре надолу. Плешката е мускулеста. От нея се правят пържоли и медальони.
16 Януари
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други