Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на рохките яйцаТайната на рохките яйца
11 Март
Независимо дали са приготвени на очи, на омлет или просто са сварени, яйцата се един от най-незаменимите продукти в ежедневието ни. Ако предпочитате рохките яйца с по-твърд белтък, времето за варене е 4 минути.
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Привържениците на здравословното хранене могат да прибавят още една храна в своя списък, а именно – зърнената култура теф.
Какво знаете за бразилската кухня?Какво знаете за бразилската кухня?
10 Март
Бразилската кухня макар да има много прилики с тази на съседите си в Южна Америка, все пак е различна. Храните на Бразилия обхващат уникална смес от култури и кухни.
Чуфа - любимецът на СредиземномориетоЧуфа - любимецът на Средиземноморието
10 Март
Най-големи почитатели на чуфа са испанците, като в промишлени количества растението се отглежда в средиземноморските страни.
Особености на тайландската кухняОсобености на тайландската кухня
09 Март
Тайландската кухня е вид азиатска кухня, която е традиционно известна с екзотичния си вкус на пикантни подправки, комбинирани със сладко и солено.
С какво е известна полската кухня?С какво е известна полската кухня?
09 Март
Полша се слави преди всичко със своите много вкусни месни пушени деликатеси, които се ценят в цял свят. Колбасите се приготвят по старинни рецепти, като се използват най-различни методи.
Как да съхраняваме домашен суджук и кървавицаКак да съхраняваме домашен суджук и кървавица
05 Март
При приготвянето и съхранението на суджуци, кървавици и изобщо меса в домашни условия трябва да се спазват редица правила. Това се налага от факта, че домашно приготвеното месо няма дълъг период на годност, като това от магазина.
Кои са най-подходящите подправки за дивечКои са най-подходящите подправки за дивеч
04 Март
Маринатите за дивеч могат да са солени, плодови или млечни, в зависимост какъв вкус искате да получите. Често срещано например за френската кухня, както и за азиатската кухня е месото да има сладък привкус.
Най-популярните френски сиренаНай-популярните френски сирена
02 Март
Най-често френските сирена се поднасят самостоятелно на трапезата – парчетата се слагат върху дървена дъска. Към тях могат да се сервират вино и хляб, които да допълнят уникалния вкус на млечните изкушения.
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Японците са най-големите потребители в света на риба и на морски продукти, както и техният най-голям вносител.
Да запазим дълго свежи плодоветеДа запазим дълго свежи плодовете
01 Март
Наскоро проведено проучване установи, че в Европа и Северна Америка средностатистическият потребител изхвърля като отпадъци между 95 и 115 кг храни годишно.
Какво знаете за мексиканската кухня?Какво знаете за мексиканската кухня?
28 Февр.
Царевицата, фасулът и чушките са трите продукта, които придават облика на мексиканската кухня.
Особености на сръбската кухняОсобености на сръбската кухня
28 Февр.
В Сърбия обикновено се използват стари рецепти за готвене, които с добро кулинарно въображение могат да се превърнат в ново измерение на наслада.