Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-популярните швейцарски сиренаНай-популярните швейцарски сирена
20 Април
Швейцарските сирена като че ли нямат нужда от особено представяне – те са нещо като визитната картичка на страната.
Как да вложим лавандула в ястиятаКак да вложим лавандула в ястията
14 Април
Лавандулата се отглежда на първо място като билка. Сладолед от лавандула например може да си приготвите, като измиете цветчетата и ги разбиете със захар
Най-популярните азиатски подправкиНай-популярните азиатски подправки
14 Април
Азиатската кухня е смесица от аромати и вкусове, които рядко могат да се срещнат другаде по света. Надали има човек който да не пробвал японския специалитет суши, китайския ориз или деликатесите на индийската кухня
Най-популярните ястия от норвежката кухняНай-популярните ястия от норвежката кухня
09 Април
Норвегия е страна, в която рибата е на почит. Най-разпространените ястия са херинга, приготвена по различни начини, треска, палтус и калкан.
Испанската Кухня от А до ЯИспанската Кухня от А до Я
06 Април
Испанската кухня се отличава със своето голямо разнообразие и силно усещащо се влияние на различни култури.
Съвети при печене на фурнаСъвети при печене на фурна
06 Април
Печенето във фурна е много лесно, защото не е нужно да стоим на крак пред печката, докато чакаме ястието да стане готово.
С какво вино да поднесем СтилтънС какво вино да поднесем Стилтън
06 Април
Ето най-подходящите варианти, на които можете да се спрете когато се чудите с какво вино да поднесете Стилтън:
Непознатите швейцарски сиренаНепознатите швейцарски сирена
03 Април
2
Освен популярните в цял свят сирена като Ементал и Грюер има и други изискани и вкусни сирена, които се произвеждат в Швейцария.
Рецепти за кисело зеле от цял святРецепти за кисело зеле от цял свят
01 Април
Малцина знаят, че киселото зеле, което така обичаме да си приготвяме есенно време, всъщност е немски специалитет. Макар в Германия да не приготвят от него сармички, те го използват за абсолютно всичко останало.
Как да мариноваме пилешко месоКак да мариноваме пилешко месо
31 Март
2
Чрез определени маринати пилешкото може да издържи и много дълго време. Ето няколко идеи, които ще Ви помогнат да мариновате пилешкото месо.
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли
Правила при готвенето на бобПравила при готвенето на боб
30 Март
3
Когато става въпрос за готвенето на зрял боб независимо от какъв сорт е, го накисвайте от предходната нощ в необходимото количество вода. Когато готвите зрял боб, никога не слагайте сол в началото на варенето му
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
Винаги варете яйцата в малък съд. Ако са поставени в голям съд, то след завирането на водата ще се блъскат едно в друго и лесно могат да се напукат. Самото варене се извършва на тих огън, без бурно кипене.