Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при покупката на кухненски роботСъвети при покупката на кухненски робот
21 Май
Когато избирате модел, помислете и за какви точно продукти ще ви е необходим. Ако ще пюрирате топли продукти, е най-добре да си вземете робот с йенски части.
Червена-турска или оранжева леща - какви са разликитеЧервена-турска или оранжева леща - какви са разликите
14 Май
1
Добре е да знаете, че всъщност има десетки видове леща, от които може да приготвяте любимите си манджи. Всички те са различни по форма, цвят, вкус и съдържат съставки, полезни за здравето ви.
Арарут - непознатата житна култураАрарут - непознатата житна култура
07 Май
Арарутът представлява многогодишно тревисто растение, което доскоро се използваше основно за стопански цели, сгъстител на храна и във фармацевтичната индустрия.
Трите идеални маринати за агнешки котлетиТрите идеални маринати за агнешки котлети
06 Май
Ако желаете да спазите хубавите български традиции, но да осъвремените старите рецепти, предлагаме ви няколко вкусни варианта за мариноване на агнешко месо.
Намалете калориите в ориза с този малък трикНамалете калориите в ориза с този малък трик
03 Май
Учени от Шри Ланка откриха начин, с който могат да бъдат намалени приеманите калории при консумация на ориз.
Да запазим салатите по-дълго свежиДа запазим салатите по-дълго свежи
02 Май
1
Триковете за запазването на свежестта на салатите са няколко. След като сте закупили салатите, ги накисвате за няколко минути в студена вода. Можете да използвате и купата на самата центрофуга за тази цел.
Правила при рязането на патладжанПравила при рязането на патладжан
30 Април
При повечето ястия патладжанът трябва да бъде нарязан, преди да бъде сготвен. Има два основни начина за разфасоване на вкусния зеленчук.
Прошуто Модена и прошуто Сан ДаниелеПрошуто Модена и прошуто Сан Даниеле
28 Април
Италианците са обърнали приготвянето на прошуто в кулинарно произведение на изкуството, на който процес посвещават от 9 до 18 месеца, в зависимост от теглото. Някои от най-известните видове от деликатеса са прошуто от Модена и прошуто Сан Даниеле
Съвети при покупката на пасаторСъвети при покупката на пасатор
27 Април
Пасаторът е чудесен уред за приготвянето на напитки, супи и сосове. При закупуването му се съобразете с вашите индивидуални нужди.
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Резенето се добавя в таратори, в някои печива, в салати с червено цвекло. Подправя добре картофи и бульони при варене на риба и раци. Подхожда добре на сандвичи с черен хляб.
С какво е известна английската кухня?С какво е известна английската кухня?
25 Април
Когато говорим за Англия, всеки си представя чистота, подредба и установени норми и правила. Що се отнася до кухнята на страната, тя е много повече от това.
Кулинарните традиции в КитайКулинарните традиции в Китай
24 Април
Китайската кухня е известна по цял свят със своето богатство от аромати и технологии за приготвяне на храната.
Уитлакоче – основа в мексиканската кухняУитлакоче – основа в мексиканската кухня
24 Април
Не е ясно кога странната гъба уитлакоче е започнала да става незаменима за мексиканците.