Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Голяма част от продуктите, използвани в Страната на изгряващото слънце, са типични за повечето азиатски страни, но има и такива, които можете да срещнете само в Япония, или такива, които се използват масово при приготвянето на японските ястия.
Защо трябва да включим киноа в менюто си?Защо трябва да включим киноа в менюто си?
15 Юли
Причините да включите киноа в менюто си са много. Ето кои са трите основни: Богато съдържание на протеини, Биологично чист продукт, Готви се бързо
Най-често използваните плодове в арабската кухняНай-често използваните плодове в арабската кухня
12 Юли
Може би най-ценните продукти, които въвеждат за европейците арабските народи, са плодовете. Предизвикали истински фурор в Европа те бързо достигат и до Америка, където започват да се употребяват в почти всички ястия.
Правилата при пържене на картофки в тиганПравилата при пържене на картофки в тиган
09 Юли
Както при всеки вид храна, колкото и да е лесно нейното приготвяне, има няколко трика, с които можете да направите перфектните пържени картофи.
Характеристики на фюжън кухняХарактеристики на фюжън кухня
06 Юли
За да се справите успешно с приготвянето на ястията, трябва да имате и известни познания за националните кухни по света, да знаете различни технологии.
Кои са различните видове пиперКои са различните видове пипер
04 Юли
Пиперът е традиционна подправка, която се използва почти от всяка домакиня. Изборът често се свежда до черен или червен пипер, въпреки че съществуват още много различни видове.
Как да избираме цитрус пресаКак да избираме цитрус преса
01 Юли
Много удобни са електрическите цитрус преси, тъй като спестяват много усилия и време и изстискват качествено сока от цитрусовия плод.
Видовете кафе според начина на приготвянеВидовете кафе според начина на приготвяне
30 Юни
Еспресо – най-широко разпространения вид кафе, който се използва за направата на еспресо е Робуста. В него има повече кофеин, отколкото в Арабиката.
Съвети при избор на чайникСъвети при избор на чайник
28 Юни
За предпочитане е да избирате чайник от порцелан, защото той не е абсорбиращ и поради белотата на вътрешността му ще можете да познаете дали чаят е станал.
Севиче - древното рибарско ястие в МексикоСевиче - древното рибарско ястие в Мексико
27 Юни
Мексиканската кухня, позната със своето многообразие и със своите пикантни подправки, е разпространена в почти цял свят.
Как да сварим правилно елдаКак да сварим правилно елда
25 Юни
Задължително е да измиете елдата, преди да я варите, и то хубаво, за да отпаднат от нея остатъчните частици и люспички. Класическото съотношение на елдата към водата е 1:2
Кулинарните традиции на АлжирКулинарните традиции на Алжир
23 Юни
Националната кухня на Алжир се оформя под влияние на близките ѝ страни в съседство, попивайки най-добрите кулинарни традиции от арабската, турската, мароканската и тунизийската кухня.
Как да сушим джодженКак да сушим джоджен
23 Юни
1
Джодженът е многогодишна подправка със силен и запомнящ се аромат. Употребата му у нас е широко застъпена. С джоджен се подправят всякакви ястия, като супи, чорби, яхнии, различни ястия с месо, плънки и други. Лесно може да изсушите джоджен удома