PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Надежда Недева
Кулинарни СъветиОсновни продукти, използвани в арабската кухня
20 Юли
Надежда Недева
Кулинарни СъветиОсновните видове ливански мезета
18 Юли
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни продукти, използвани в японската кухняГоляма част от продуктите, използвани в Страната на изгряващото слънце, са типични за повечето азиатски страни, но има и такива, които можете да срещнете само в Япония, или такива, които се използват масово при приготвянето на японските ястия.
15 Юли
Защо трябва да включим киноа в менюто си?Причините да включите киноа в менюто си са много. Ето кои са трите основни: Богато съдържание на протеини, Биологично чист продукт, Готви се бързо
15 Юли
Най-често използваните плодове в арабската кухняМоже би най-ценните продукти, които въвеждат за европейците арабските народи, са плодовете. Предизвикали истински фурор в Европа те бързо достигат и до Америка, където започват да се употребяват в почти всички ястия.
12 Юли
Правилата при пържене на картофки в тиганКакто при всеки вид храна, колкото и да е лесно нейното приготвяне, има няколко трика, с които можете да направите перфектните пържени картофи.
09 Юли
Характеристики на фюжън кухняЗа да се справите успешно с приготвянето на ястията, трябва да имате и известни познания за националните кухни по света, да знаете различни технологии.
06 Юли
Кои са различните видове пиперПиперът е традиционна подправка, която се използва почти от всяка домакиня. Изборът често се свежда до черен или червен пипер, въпреки че съществуват още много различни видове.
04 Юли
Как да избираме цитрус пресаМного удобни са електрическите цитрус преси, тъй като спестяват много усилия и време и изстискват качествено сока от цитрусовия плод.
01 Юли
Видовете кафе според начина на приготвянеЕспресо – най-широко разпространения вид кафе, който се използва за направата на еспресо е Робуста. В него има повече кофеин, отколкото в Арабиката.
30 Юни
Съвети при избор на чайникЗа предпочитане е да избирате чайник от порцелан, защото той не е абсорбиращ и поради белотата на вътрешността му ще можете да познаете дали чаят е станал.
28 Юни
Севиче - древното рибарско ястие в МексикоМексиканската кухня, позната със своето многообразие и със своите пикантни подправки, е разпространена в почти цял свят.
27 Юни
Как да сварим правилно елдаЗадължително е да измиете елдата, преди да я варите, и то хубаво, за да отпаднат от нея остатъчните частици и люспички. Класическото съотношение на елдата към водата е 1:2
25 Юни
Кулинарните традиции на АлжирНационалната кухня на Алжир се оформя под влияние на близките ѝ страни в съседство, попивайки най-добрите кулинарни традиции от арабската, турската, мароканската и тунизийската кухня.
23 Юни
Как да сушим джодженДжодженът е многогодишна подправка със силен и запомнящ се аромат. Употребата му у нас е широко застъпена. С джоджен се подправят всякакви ястия, като супи, чорби, яхнии, различни ястия с месо, плънки и други. Лесно може да изсушите джоджен удома
23 Юни
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други