PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиНай-подходящите подправки за пица
04 Окт.
Жана Г.
Кулинарни СъветиПравила за консервиране в буркани
04 Окт.
Надежда Недева
Кулинарни СъветиДа си направим сушени сливи
03 Окт.
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и съхранение на бамяАко отглеждате в двора си бамя или имате възможност да се сдобиете с домашно отглеждана бамя, е добре да се научите как да я съхранявате.
02 Окт.
Безценни съвети за замразяване на броколи и карфиолЗа да бъдат замразени карфиолът и броколите, те трябва задължително преди това да се бланшират, за да запазят цвета, консистенцията и вкуса си непроменени.
30 Септ.
Да приготвим миди бързо и лесноМидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо и лесно за вечеря. Подходящи са дори и при посрещането на гости.
30 Септ.
Как да панираме чушкиМазнината, в която ще панирате чушките трябва да е силно сгорещена. За да разберете дали това е така, можете да сложите капка от панировката в нея.
29 Септ.
Съвети при готвенето с тенджера под наляганеКогато приготвяте ястията в тенджера под налягане, те ще стават с около 1/3 по-бързо от необходимото им време за кулинарна обработка с обикновена тенджера.
29 Септ.
Роля на тахановия сос в арабската кухняТахановият сос е неизменна част от арабската кухня, която е една от най-древните в света. Известен и като тахини, той представлява маслена паста, приготвена от много ситно смляно сусамено семе
26 Септ.
Помощ! Хаос в кухнята!Често се случва в кухнята да цари хаос. Ако млякото в хладилника има миризма на лук, ябълките са изгнили и ви е страх да отворите чекмеджета, защото може никога след това да не успеете да ги затворите, спазвайте следните прости правила
22 Септ.
Новак в кухнята: Как правилно да белим домати?Има начин да улесните тази иначе скучна работа. За да махнете кожата на доматите, ще са ви необходими една тенджера с гореща вода, една купа с ледено студена вода, нож и разбира се узрели и напълно здрави домати.
20 Септ.
Как да сушим чушкиСушенето на чушките е неизменна част от българската кулинарна традиция. Няма домакиня, която да не знае поне по няколко изкушаващи рецепти със сушени чушки.
14 Септ.
Технологията на консервиранеЦелта на консервирането е да бъдат унищожени микроорганизмите в продуктите, за да могат те да са по-дълготрайни.
10 Септ.
Стерилизиране на доматиДоматите се използват в голяма част от българските гозби и консервите от този зеленчук са задължителни.
10 Септ.
Колбасите в испанската кухняНяма нищо по-хубаво от това да отпиете глътка хубаво испанско вино, придружено от някой от многобройните видове испански колбаси. Чистора представлява дълга наденица, която има тънка форма и наподобява карначе.
06 Септ.
Зехтинът в испанската кухняЗехтънът може да се загрява до 290 градуса по Целзий, без да изгаря. Освен това може да бъде използван 5- 6 пъти. Задължитлено е обаче след всяко пържене да го прецеждате.
05 Септ.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други