Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и съхранение на бамяЗамразяване и съхранение на бамя
02 Окт.
Ако отглеждате в двора си бамя или имате възможност да се сдобиете с домашно отглеждана бамя, е добре да се научите как да я съхранявате.
Безценни съвети за замразяване на броколи и карфиолБезценни съвети за замразяване на броколи и карфиол
30 Септ.
За да бъдат замразени карфиолът и броколите, те трябва задължително преди това да се бланшират, за да запазят цвета, консистенцията и вкуса си непроменени.
Да приготвим миди бързо и лесноДа приготвим миди бързо и лесно
30 Септ.
Мидите са идеален вариант, ако искате да приготвите нещо бързо и лесно за вечеря. Подходящи са дори и при посрещането на гости.
Как да панираме чушкиКак да панираме чушки
29 Септ.
Мазнината, в която ще панирате чушките трябва да е силно сгорещена. За да разберете дали това е така, можете да сложите капка от панировката в нея.
Съвети при готвенето с тенджера под наляганеСъвети при готвенето с тенджера под налягане
29 Септ.
Когато приготвяте ястията в тенджера под налягане, те ще стават с около 1/3 по-бързо от необходимото им време за кулинарна обработка с обикновена тенджера.
Роля на тахановия сос в арабската кухняРоля на тахановия сос в арабската кухня
26 Септ.
Тахановият сос е неизменна част от арабската кухня, която е една от най-древните в света. Известен и като тахини, той представлява маслена паста, приготвена от много ситно смляно сусамено семе
Помощ! Хаос в кухнята!Помощ! Хаос в кухнята!
22 Септ.
Често се случва в кухнята да цари хаос. Ако млякото в хладилника има миризма на лук, ябълките са изгнили и ви е страх да отворите чекмеджета, защото може никога след това да не успеете да ги затворите, спазвайте следните прости правила
Новак в кухнята: Как правилно да белим домати?Новак в кухнята: Как правилно да белим домати?
20 Септ.
Има начин да улесните тази иначе скучна работа. За да махнете кожата на доматите, ще са ви необходими една тенджера с гореща вода, една купа с ледено студена вода, нож и разбира се узрели и напълно здрави домати.
Как да сушим чушкиКак да сушим чушки
14 Септ.
Сушенето на чушките е неизменна част от българската кулинарна традиция. Няма домакиня, която да не знае поне по няколко изкушаващи рецепти със сушени чушки.
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Целта на консервирането е да бъдат унищожени микроорганизмите в продуктите, за да могат те да са по-дълготрайни.
Стерилизиране на доматиСтерилизиране на домати
10 Септ.
Доматите се използват в голяма част от българските гозби и консервите от този зеленчук са задължителни.
Колбасите в испанската кухняКолбасите в испанската кухня
06 Септ.
Няма нищо по-хубаво от това да отпиете глътка хубаво испанско вино, придружено от някой от многобройните видове испански колбаси. Чистора представлява дълга наденица, която има тънка форма и наподобява карначе.
Зехтинът в испанската кухняЗехтинът в испанската кухня
05 Септ.
Зехтънът може да се загрява до 290 градуса по Целзий, без да изгаря. Освен това може да бъде използван 5- 6 пъти. Задължитлено е обаче след всяко пържене да го прецеждате.