Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да панираме чушки

Как да панираме чушки

Панирани чушки
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.

Чушките, особено тези, които виреят в селските дворове, са неизчерпаем източник на витамин С.

Всъщност по съдържание на този ценен витамин те се подреждат на второ място сред плодовете и зеленчуците, предхождани само от плодовете гуава, виреещи най-вече в Африка.

С чушки можем да си приготвим разнообразни салати, супи, предястия и основни ястия. Предпочитани от мнозина обаче си остават панираните чушки, защото освен вкусни са и много засищащи. Ето какво е важно да знаете, ако досега не сте панирали никога чушки:

1. Първо трябва да изпечете чушките и да ги изчистите от семето. След това ги обелвате и едва тогава те са готови за паниране.

Можете да използвате и готови консервирани обелени чушки, закупени от близкия магазин. В някои държави се панират директно и пресни чушки, нарязани на парченца, но това не е характерно за балканската и европейската кухня.

2. Независимо кой вариант сте избрали, е добре чушките да бъдат добре подсушени преди панирането, защото в противен случай не само, че няма да станат вкусни, но и мазнината непрекъснато ще пръска от съдържащата се в чушките течност.

Чушки Бюрек

Най-добре е след като сте ги оставили да се отцедят, да ги попиете и с кухненска хартия или с обикновена кухненска кърпа.

3. Мазнината, в която ще панирате чушките трябва да е силно сгорещена. За да разберете дали това е така, можете да сложите капка от панировката в нея и да видите дали тя веднага ще започне да се пържи.

4. Традиционното паниране на чушките е с брашно и яйца, но може също така да стане и с царевично брашно, овесени или пшенични трици, галета, нишесте и др.

5. Ако приготвяте чушки бюрек, след като те бъдат напълнени, ги потапяте последователно в брашно, разбити яйца и после пак в брашно.

6. Ако искате да панирате натурални чушки, т. е. без да ги пълните с някаква плънка, е най-добре да избирате по-хрупкава панировка. Най-добрият вариант за това е просто ако овалвате чушките в галета.

7. След като сте панирали чушките е задължително да ги оставите поне за 20-тина минути върху кухненска хартия, за да могат да се отцедят добре от излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен