Калмарите можете да панирате с различни панировки. Ще станат още по-вкусни, ако преди това ги оставите в марината.
Една съвсем обикновена панировка е с царевично брашно. Калмарите се панират в силно загрято олио. Не слагайте много парченца наведнъж, когато панирате калмари, защото ще падне температурата на мазнината и панировката ще поеме мазнината. Вместо пухкави и хрупкави панирани калмари, ще имате мазни и тежки панирани хапки с калмари.
Един много сполучлив начин да панирате калмари, е като първо ги почистите от ципата и след това ги овкусите със сол, черен пипер и други подправки по ваш вкус. Разбийте белтъци с щипка сол на сняг. Оваляйте калмарите в брашно и след това - в разбитите белтъци. Панирането става в силно загрята мазнина. Пържат се една минутка и са готови. Преди да ги сервирате, ги оставете на домакинска хартия да се отцедят от мазнината.
Друга подходяща панировка за калмари е равни части бяло и царевично брашно и малко сол. Пухкава панировка и хрупкави калмари ще приготвите с панировка от царевично брашно, лимонов сок, хималайска сол и черен пипер.
Страхотна панировка ще имате и ако я приготвите с царевично нишесте, брашно и бира. Бирата е най-подходящото питие за панирани калмари, но използвана в панировката е вълшебна съставка.
Тънкост при пърженето на калмари е, че е много важно да не надвишава минута, минута и половина. В противен случай калмарите придобиват гумен вкус. Винаги след паниране оставете калмарите да се отцедят от мазнината върху хартия.
Панираните калмари можете да консумирате с бира или бяло вино.
Коментари