Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се панират чушки

Как се панират чушки

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Чушки Пане

За да направите вкусни панирани чушки, трябва да изберете чушки, които са без дефекти, по възможност прави, за да се опекат добре.

От такива чушки можете да приготвите прекрасни панирани чушки, които са обвити в хрускава панировка и с плънка от топяща се в устата смес от различни видове сирене.

При липса на няколко вида сирене можете да използвате обикновено краве сирене. Необходими са ви десет чушки, за предпочитане червени.

Панирани, те стават леко сладникави, но ако не харесвате този вкус, ориентирайте се към зелените чушки. За плънката ви трябва сирене тип фета – 200 грама и 200 грама свежо сирене.

За плънката ви е необходим също така и млян черен пипер. За панировката са ви необходими 2 чаени чаши галета, 4 супени лъжици сусам, сол и черен пипер на вкус, 3 яйца.

Загрейте фурната до 200 градуса. Постелете върху тава лист фолио и наредете чушките. Печете във фурната, докато не са готови.

Чушки Бюрек

Извадете и сложете в найлоново пликче за 20 минути. Обелете чушките, като се опитвате да не ги разкъсате. Охладете напълно чушките.

Докато се охлаждат, пригответе плънката. Смесете компонентите за плънката в купичка. Не солете, защото в сирената се съдържа достатъчно количество сол.

Сложете купичката в хладилник. След като чушките са изстинали, попийте излишната влага от всяка чушка с помощта на салфетка.

Разрежете с тънък нож по дължина чушката, напълнете с плънка и затворете. Разбийте яйцата. Смесете галетата със сусама, посолете и поръсете с черен пипер.

Оваляйте чушките в панировката, потопете в разбитите яйца и след това отново оваляйте в панировката. Загрейте тиган на среден огън и налейте един сантиметър олио в него.

Запържете чушките до златисто, по две-три минути от всяка страна. Извадете върху плътни салфетки, за да се отцеди мазнината. Сервирайте с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
53
42
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Брей
Брей
27.05.2013 19:30
Не се режат чушките, пълнят се цели и със смес от яйца и сирене.Това са чушки-бюрек.А в панираните чушки не се слага нищо, даже с дръжките се панират.
12
3