Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправките в арабската кухняПодправките в арабската кухня
19 Август
Важен принцип в арабската кулинария е и обилното количество от подправки, които се използват. Ето какво е важно да знаете за най-често употребяваните подправки в Арабския свят
Видове шоколад и техните особеностиВидове шоколад и техните особености
19 Август
На пазара има огромно разнообразие на шоколади, много различни по вид, цвят и качество. В крайна сметка, шоколадът е сред най-популярните продукти на планетата, а продажбите на шоколадови изделия в световен мащаб възлизат на над 100 млрд. долара.
Точните дресинги за пресни салатиТочните дресинги за пресни салати
18 Август
Предлагаме ви няколко варианта и на какъв тип пресни салати подхождат конкретни дресинги, като в тях няма добавена сол, чието количество трябва сами да прецените.
Златните правила при транспортиране на хранаЗлатните правила при транспортиране на храна
17 Август
Едно от най-хубавите неща през лятото са къмпингите на открито. Летните горещини и липса на оборудване обаче могат да доведат до много проблеми при транспортирането на храната.
Десет съвета за безопасно барбекюДесет съвета за безопасно барбекю
15 Август
За да се почувстват гостите добре и да си тръгнат заситени и доволни, е нужно да следвате 10-те основни правила за безопасно барбекю.
Как да си направим чесън на прахКак да си направим чесън на прах
14 Август
Чесънът се използва като подправка от незапомнени времена. Билката е откривана в египетските пирамиди и храмовете в древна Гърция.
Идеи за диетични десертиИдеи за диетични десерти
08 Август
Когато лятото почука на вратата ни, на всички ни се иска като с магическа пръчица да стопим излишните килограми. Понякога е трудно, а и ни се иска да избягаме от трудните хранителни режими и да се поглезим с любими десерти.
Национални ястия в арабската кухняНационални ястия в арабската кухня
31 Юли
Все пак всяка отделна държава от Арабския свят притежава и свои традиционни ястия, кулинарни техники, продукти и характерни подправки при оформянето на менюто, които зависят главно от природните дадености на района.
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Особено важни са соевите продукти за жителите на Япония. Тъй като там се следват масово будистките схващания за живота, според които не трябва да се консумира нищо живо, соята намира голямо приложение
Непознатите испански сиренаНепознатите испански сирена
29 Юли
1
Испанците се гордеят със своите сирена, чийто брой надхвърля 600 вида. Идиасабал е едно от най-прочутите сирена сред испанците.
От какви билки се прави турският чайОт какви билки се прави турският чай
27 Юли
Турският чай не може да се опише – той трябва да се опита. Той е не само много вкусен, но и изключително полезен. В родната му страна се сервира по всяко врене – след закуска, обяд и вечеря.
Кулинарната роля на Кускуса в МарокоКулинарната роля на Кускуса в Мароко
25 Юли
Ако говорим за кулинарията в Мароко, безспорно няма по-традиционно ястие от кускус. Името му е звукоподражателно и се свързва със звука, издаван от грисовите зърна по време на варенето им.
Тенджери, тигани и тави от първа необходимостТенджери, тигани и тави от първа необходимост
22 Юли
Пред всяка домакиня стои въпросът с какви домакински съдове да обзаведе своята кухня. За да решим какви съдове да използваме, първо трябва открием кои са най-безвредните за нас и семейството ни.