Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои са най-мазните сиренаКои са най-мазните сирена
07 Ноем.
Видовете сирена са много, като всяко е подходящо за различни ястия и в различни комбинации. Всички сирена съдържат определено количество наситени мазнини.
Как да обезмирисяваме месото?Как да обезмирисяваме месото?
06 Ноем.
1
Освен да се научите да приготвяте месото, така че то да е вкусно, е добре обаче и да знаете какво да правите ако усетите, че е започнало да се вмирисва.
Пет подправки за млади готвачкиПет подправки за млади готвачки
06 Ноем.
Пет подправки превръщат всяко ястие в истинска наслада за небцето. Това са черният пипер, червеният пипер, риганът, босилекът и джинджифилът. С помощта на тези подправки ястията ви ще имат вкуса на италианската. . .
Как да си изсушим гроздеКак да си изсушим грозде
05 Ноем.
1
Получаването на хубаво сушено грозде зависи от големината на самото грозде, неговата захарност, начина на сушене. При сушенето гроздето губи голяма част вода и се запазва почти цялата захар в него.
Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!
04 Ноем.
1
Испания може да не е толкова известна със своите сирена, като северната си съседка Франция, но това определено е поради липса на маркетинг, което е жалко, защото иберийците произвеждат страхотни на вкус видове от млечния продукт.
Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?
01 Ноем.
За да можете да усетите всички благотворни въздействия на зехтина, той трябва да бъде качествен. Експертите съветват винаги да гледате етикета на бутилката.
Перфектният арабски шиш кебапПерфектният арабски шиш кебап
22 Окт.
Особено впечатляващ с вкуса си е традиционният шиш-кебап от агнешко месо, който можете да видите във всяко арабско улично заведение.
Хитринки за вкусно печеноХитринки за вкусно печено
18 Окт.
За да приготвите вкусно печено, то се реже напречно на мускулните влакна и се начуква. Добре е преди печенето да се запържи, за да се получи хрупкава коричка.
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАсафетида - тайното злато на индийската кухня
17 Окт.
Асафетида в своята същност представлява смола от дърво. Най-популярната ѝ употреба е като подправка. Типично е използването ѝ в индийската кухня.
Правила при готвене на водна баняПравила при готвене на водна баня
16 Окт.
Има няколко вида варене: в кипяща вода, в студена вода, на пара и на водна баня. При готвенето на водна баня има някои правила.
Как да сготвим крехък заекКак да сготвим крехък заек
12 Окт.
Заешкото месо е доста сухо, поради което е добре, ако го пълните и печете цял във фурната, да го намажете добре със смес от масло, сол и червен пипер.
Подходящите подправки за гъбиПодходящите подправки за гъби
12 Окт.
Гъбите и по-точно ядливите гъби, са служели за храна на човека още от древни времена. Още древногръцкият учен Теофраст описва в своите трудове печурката, трюфелите и много други гъби.
Разликата между рафинирано и нерафинирано маслоРазликата между рафинирано и нерафинирано масло
08 Окт.
Най-общо казано, механичната обработка на източника на масло се определя като нерафинирано масло. И точно обратното - ако се прилагат химикали или топлина, то полученото масло е рафинирано.