PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да сгъстим супата
12 Ноем.
2
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиТънкости при готвенето с бутер тесто
11 Ноем.
Жана Г.
Кулинарни СъветиТънкости при приготвянето на скара
09 Ноем.
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои са най-мазните сиренаВидовете сирена са много, като всяко е подходящо за различни ястия и в различни комбинации. Всички сирена съдържат определено количество наситени мазнини.
07 Ноем.
Как да обезмирисяваме месото?Освен да се научите да приготвяте месото, така че то да е вкусно, е добре обаче и да знаете какво да правите ако усетите, че е започнало да се вмирисва.
06 Ноем.
1
Пет подправки за млади готвачкиПет подправки превръщат всяко ястие в истинска наслада за небцето. Това са черният пипер, червеният пипер, риганът, босилекът и джинджифилът. С помощта на тези подправки ястията ви ще имат вкуса на италианската. . .
06 Ноем.
Как да си изсушим гроздеПолучаването на хубаво сушено грозде зависи от големината на самото грозде, неговата захарност, начина на сушене. При сушенето гроздето губи голяма част вода и се запазва почти цялата захар в него.
05 Ноем.
1
Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!Испания може да не е толкова известна със своите сирена, като северната си съседка Франция, но това определено е поради липса на маркетинг, което е жалко, защото иберийците произвеждат страхотни на вкус видове от млечния продукт.
04 Ноем.
1
Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?За да можете да усетите всички благотворни въздействия на зехтина, той трябва да бъде качествен. Експертите съветват винаги да гледате етикета на бутилката.
01 Ноем.
Перфектният арабски шиш кебапОсобено впечатляващ с вкуса си е традиционният шиш-кебап от агнешко месо, който можете да видите във всяко арабско улично заведение.
22 Окт.
Хитринки за вкусно печеноЗа да приготвите вкусно печено, то се реже напречно на мускулните влакна и се начуква. Добре е преди печенето да се запържи, за да се получи хрупкава коричка.
18 Окт.
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАсафетида в своята същност представлява смола от дърво. Най-популярната ѝ употреба е като подправка. Типично е използването ѝ в индийската кухня.
17 Окт.
Правила при готвене на водна баняИма няколко вида варене: в кипяща вода, в студена вода, на пара и на водна баня. При готвенето на водна баня има някои правила.
16 Окт.
Как да сготвим крехък заекЗаешкото месо е доста сухо, поради което е добре, ако го пълните и печете цял във фурната, да го намажете добре със смес от масло, сол и червен пипер.
12 Окт.
Подходящите подправки за гъбиГъбите и по-точно ядливите гъби, са служели за храна на човека още от древни времена. Още древногръцкият учен Теофраст описва в своите трудове печурката, трюфелите и много други гъби.
12 Окт.
Разликата между рафинирано и нерафинирано маслоНай-общо казано, механичната обработка на източника на масло се определя като нерафинирано масло. И точно обратното - ако се прилагат химикали или топлина, то полученото масло е рафинирано.
08 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други