Ако сте начинаеща готвачка, тепърва ще натрупвате знания и кулинарни умения. Има пет подправки, които са способни да превърнат най-обикновеното ястие в истинска наслада за небцето.
С тяхна помощ ястията ви ще имат вкуса на италианската романтика, на френската пикантност и на лютивостта, характерна за повечето източни ястия.
Босилек и риган по италиански
Италианският стил предполага обилно използване на босилек и риган. Можете да ги купите в пресен или сушен вид и сами да си ги отгледате в саксия.
Добавете ги към типичните италиански храни – пица и макарони, както и в салата от пресни зеленчуци и ще получите истинско италианско пиршество.
Тези две подправки се съчетават успешно с месни и рибни ястия.
Друга важна подправка е джинджифилът – това е подправката, която добрите домакини използват и в десертите, и в основните ястия.
Джинджифил за различен вкус
Джинджифилът се добавя в тестени изделия, хляб, бисквити и всевъзможни видове сладкиши. Без тази подправка е невъзможно да си представим вкуса на китайските специалитети.
Сгответе пиле или зеленчуци в джинджифилов сладко-кисел сос; използвайте тази подправка, за да поръсвате с нея ориза; направете чай от джинджифил.
Всяко месно ястие ще стане по-вкусно, ако добавите малко червен пипер.
Традиционния червен пипер
Добавяйте червен пипер в салати и супи, това ще направи цветовете на ястията по-ярки. Може да добавяте червен пипер в зеленчукови смутита, върху вече изпечени сандвичи и лесни запеканки.
Черен пипер в компанията на бял пипер
И най-баналната, но много полезна и незаменима подправка, е черният и белият пипер, в млян вид или на зърна. Печене, варене, задушаване – всичко това е немислимо без черен или бял пипер.
Коментари