Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да декорираме коледните меденки?

Как да декорираме коледните меденки?

редакция:
Коледни салдки с декорация

Имате нужда от бърза и лесна идея за декориране на коледните меденки? Опитайте тези лесни 9 техники за декориране, за да си направите страхотни коледни меденки, които ще съберат цялото семейство на масата за нула време.

Захарна глазура

Намажете меденките с цветна захарна глазура и ги оставете да стегнат. След това украсете всяка една от тях с различен коледен дизайн, с помощта на шприц и предварително приготвена ледена глазура.

Декорирани коледни меденки

Сладкарско мастило

Първо покрийте коледните меденки с равномерен слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това нарисувайте любимия си дизайн или мотив със сладкарско мастило.

Цветна захар

Пригответе гладък маслен крем. С помощта на шприц направете желания от вас дизайн върху меденките. Веднага ги поръсете с цветна захар. Внимателно премахнете излишното количество захар и ги оставете да стегнат.

Коледни човечета с глазура

Шаблони за декорация

Разнесете маслен крем върху меденките. Поставете шаблон за декорация по ваш избор върху тях и поръсете с цветна захар. Внимателно премахнете шаблона.

Сладкарски спрей

Ако искате меденките ви да са цветни и да постигнете омбре ефект, опитайте със сладкарски спрей. Покрийте меденките с един слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това ги напръскайте с цветния спрей, като може да постигнете омбре ефект или да смесите няколко различни цвята.

Мраморен ефект

Намажете меденките със захарна глазура и ги оставете да стегнат. Пригответе различни цветове сладкарски бои в няколко купички. Вземете восъчна хартия (около 30 см) и я намачкайте на топка. Съвсем леко натопете хартията в сладкарските бой и разнесете върху меденките. Повторете докато се постигне желаният резултат. Накрая оставете декорираните коледни меденки да се стегнат напълно.

Коледни сладки

Шоколадова глазура

Наредете меденките върху восъчна хартия. Подгответе шоколадовата глазура и с помощта на лъжица полейте равномерно всяка една от меденките. Оставете ги да се стегнат напълно.

Резци за меденки

Използвайте различни коледни резци, за да изрежете меденките. След това ги изпечете и ги оставете да се охладят. За да ги украсите ще ви трябва шприц с ледена глазура, шоколадови пръчици и цветни бонбонки.

Шоколад

Пригответе гладка шоколадова глазура. Потопете меденките наполовина в глазурата. Наредете ги върху решетка и ги оставете да се стегнат напълно.

Научете също как да си направите лимонова глазура, съвършенната огледална глазура или класическата белтъчена глазура. Прочетете също и тези съвети за декориране на сладкиши и торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest