Имате нужда от бърза и лесна идея за декориране на коледните меденки? Опитайте тези лесни 9 техники за декориране, за да си направите страхотни коледни меденки, които ще съберат цялото семейство на масата за нула време.
Захарна глазура
Намажете меденките с цветна захарна глазура и ги оставете да стегнат. След това украсете всяка една от тях с различен коледен дизайн, с помощта на шприц и предварително приготвена ледена глазура.

Сладкарско мастило
Първо покрийте коледните меденки с равномерен слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това нарисувайте любимия си дизайн или мотив със сладкарско мастило.
Цветна захар
Пригответе гладък маслен крем. С помощта на шприц направете желания от вас дизайн върху меденките. Веднага ги поръсете с цветна захар. Внимателно премахнете излишното количество захар и ги оставете да стегнат.

Шаблони за декорация
Разнесете маслен крем върху меденките. Поставете шаблон за декорация по ваш избор върху тях и поръсете с цветна захар. Внимателно премахнете шаблона.
Сладкарски спрей
Ако искате меденките ви да са цветни и да постигнете омбре ефект, опитайте със сладкарски спрей. Покрийте меденките с един слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това ги напръскайте с цветния спрей, като може да постигнете омбре ефект или да смесите няколко различни цвята.
Мраморен ефект
Намажете меденките със захарна глазура и ги оставете да стегнат. Пригответе различни цветове сладкарски бои в няколко купички. Вземете восъчна хартия (около 30 см) и я намачкайте на топка. Съвсем леко натопете хартията в сладкарските бой и разнесете върху меденките. Повторете докато се постигне желаният резултат. Накрая оставете декорираните коледни меденки да се стегнат напълно.

Шоколадова глазура
Наредете меденките върху восъчна хартия. Подгответе шоколадовата глазура и с помощта на лъжица полейте равномерно всяка една от меденките. Оставете ги да се стегнат напълно.
Резци за меденки
Използвайте различни коледни резци, за да изрежете меденките. След това ги изпечете и ги оставете да се охладят. За да ги украсите ще ви трябва шприц с ледена глазура, шоколадови пръчици и цветни бонбонки.
Шоколад
Пригответе гладка шоколадова глазура. Потопете меденките наполовина в глазурата. Наредете ги върху решетка и ги оставете да се стегнат напълно.
Научете също как да си направите лимонова глазура, съвършенната огледална глазура или класическата белтъчена глазура. Прочетете също и тези съвети за декориране на сладкиши и торти.
Коментари