Глазурата за сладкиша е като черешката на тортата. Независимо колко вкусен и сочен плодов сладкиш сте приготвили, добавяне на шоколадова или лимонова глазура ще го превърнат от обикновен десерт в истинско произведение на сладкарското изкуство.
Лимоновата глазура е сред лесните за приготвяне глазури, които може да приготви дори новак в кухнята.
Всичко, от което имате нужда са лимони,лимоново масло, пудра захар, лимони и краве масло.
Изцедете сока от един лимон и го прибавете към 400-450 грама пресята пудра захар. В зависимост от това колко гъста желаете да ви се получи глазурата, варират грамажите на пудрата захар.
Разбъркайте добре, докато се получи гладка и хомогенна смес, а след това добавете една супена лъжица разтопено краве масло и отново разбъркайте до пълното усвояване на маслото от сместа.
Най-накрая прибавете 3 капки от лимоново масло и отново разбъркайте. С помощта на лимоненото масло самата глазура става много по ароматна, но аромата не е натрапчив.
Използването на краве масло вместо олио придава лека пухкавост на глазурата и по този начин глазурата става по въздушна. Буквално се топи в устата.
Ако имате готова лимонова глазува под ръка, можете да я използвате да залеете вашия кекс, къпкейкс, коледни сладки или дори сладко руло.
Коментари