Gotvach.bg»Съвети»Как се прави лимонова глазура за сладкиши?

Как се прави лимонова глазура за сладкиши?

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
32318

Глазурата за сладкиша е като черешката на тортата. Независимо колко вкусен и сочен плодов сладкиш сте приготвили, добавяне на шоколадова или лимонова глазура ще го превърнат от обикновен десерт в истинско произведение на сладкарското изкуство.

Лимоновата глазура е сред лесните за приготвяне глазури, които може да приготви дори новак в кухнята.

Всичко, от което имате нужда са лимони,лимоново масло, пудра захар, лимони и краве масло.

Изцедете сока от един лимон и го прибавете към 400-450 грама пресята пудра захар. В зависимост от това колко гъста желаете да ви се получи глазурата, варират грамажите на пудрата захар.

Разбъркайте добре, докато се получи гладка и хомогенна смес, а след това добавете една супена лъжица разтопено краве масло и отново разбъркайте до пълното усвояване на маслото от сместа.

Най-накрая прибавете 3 капки от лимоново масло и отново разбъркайте. С помощта на лимоненото масло самата глазура става много по ароматна, но аромата не е натрапчив.

Използването на краве масло вместо олио придава лека пухкавост на глазурата и по този начин глазурата става по въздушна. Буквално се топи в устата.

Ако имате готова лимонова глазува под ръка, можете да я използвате да залеете вашия кекс, къпкейкс, коледни сладки или дори сладко руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати