Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Шест идеи за перфектната глазура за сладкиши

Шест идеи за перфектната глазура за сладкиши

Шест идеи за перфектната глазура за сладкиши

Повечето десерти, за да изглеждат по-добре и да имат завършен и професионален вид, се нуждаят от глазура. Една глазура може да се използва както при торти, така и при кексчета или мъфини.

Върху самите глазури можем спокойно да поставим плодове, да ги поръсим с ядки, или стърготини от кокос, шоколад и каквото пожелаем. Ето няколко предложения за разнообразни маслени глазури:

Глазура Мокка, можем да приготвим, като се снабдим с едно масло 125 г, 2 чаши пудра захар, 80 г шоколад, 1 с.л. инстантно кафе, разтворено в 1 пълна лъжица прясно мляко, 1 ванилия и щипка сол.

Разбиваме маслото с пудрата захар, добавяме ванилията, солта и кафето. Накрая добавяме и шоколада, който преди това сме разтопили на водна баня и сме охладили до стайна температура, за да не се пресече сместа. Разбъркваме добре всички съставки с помощта на миксер и глазурата ни е готова.

Следващото ни предложение е за глазура с вкус на ягоди. Ще са ни необходими 125 г масло, 2 чаши пудра захар, 2 с.л. ягодов сироп, 1 ванилия, щипка сол и 1 с.л. мляко с вкус на ягоди.

Процедурата за направата е същата. Разбиваме маслото, захарта, ванилията, солта и накрая добавяме млякото и сиропа. Бъркаме до хомогенна смес.

Шест идеи за перфектната глазура за сладкиши

Глазура Червено кадифе: 125 г масло, 2 чаши пудра захар, 2 супени лъжици айрян, 1 с.л. какао на прах и червена ядлива боя. Разбъркваме всички продукти, като последно добавяме боята. Бъркаме докато цветът стане равномерен.

Кокосова глазура ще приготвим с помощта на 125 г масло, 2 чаши пудра захар, ванилия, 1 кокосова есенция, 1 суха сметана за кафе и 1 лъжица кокосово масло. Разбиваме маслото и захарта и започваме да добавяме есенциите и сметаната.

Глазура с фъстъчено масло. Ще ни трябват 125 г масло, 2 чаши пудра захар, 4 с.л. прясно мляко и 1/2 чаша фъстъчено масло. Маслото, пудрата захар и фъстъченото масло се разбиват добре, добавя се млякото и се разбива отново, докато сместа го поеме.

Карамелена глазура ще получим, като разбием 125 г масло с 2 чаши пудра захар и добавяме есенция ванилия и топинг за сладолед с вкус на карамел, от него ще ни е необходима 1/2 чаша. Разбиваме добре и украсяваме.

С тези глазури можем спокойно да украсим 8 мъфина или една торта за около 10-12 човека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest