Високопротеиновите сладкиши са много здравословни, имат невероятен вкус и са чудесна храна за вашите мускулите.
В тази статия ще ви представим няколко идеи за вкусни високопротеинови сладкиши, които да си приготвите, когато ви се дояде нещо сладичко, но полезно. Тези рецепти са като бонус за всички, които са на кето диета и искат да си хапнат нещо сладичко. Да започваме!
Къпкейкове с шоколад и фъстъчено масло
Необходими продукти за 8 къпкейка:
- 130 г шоколадов чипс;
- 2 с.л. ванилов суроватъчен протеин;
- 3 с.л. фъстъчено масло;
- 32 г фъстъчено масло на прах;
- 60 мл неподсладено бадемово мляко;
Начин на приготвяне:
1. В малка купа смесете ваниловия протеин и неподсладено бадемово мляко и разбъркайте до гладкост. След това прибавете фъстъченото масло и отново разбъркайте.
2. В малък тиган на слаб огън разтопете шоколадовия чипс.
3. Наредете 8 силиконови формички за печене. Във всяка от тях сипете малък слой от разтопения шоколадов чипс. Наредете формичките в тавичка и я сложете във фризер за около 15 минути.
4. Във всяка формичка за печене добавете по една лъжичка от готовата смес от протеина, бадемовото мляко и фъстъченото масло. Притиснете леко с лъжица, като оставите малко пространство за шоколада.
5. Разпределете по равно останалото количество разтопен шоколадов чипс във всяка от формите за печене.
6. Върнете формичките във фризера за около 30 минути. Извадете къпкейовете от формичките и ги увийте във фолио. Съхранявайте протеиновите мъфини във фризер до сервиране.
Протеинови бисквитки с шоколадов чипс
Необходими продукти за 12 бисквитки:
- 28 г кокосово брашно;
- 84г ванилов суроватъчен протеин;
- ¾ ч.л. бакпулвер;
- ½ ч.л. ксантанова гума;
- ¼ ч.л. сол;
- 1 с.л. кокосово масло;
- 1 голямо яйце, стайна температура;
- 1 ½ ч.л. ванилов екстракт
- 60 мл агаве;
- 2 с.л. стевия на прах;
- 1 с.л. неподсладена напитка от кашу или бадемово мляко;
- 45 г черен шоколадов чипс;
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете кокосовото брашно, протеина, бакпулвера, ксантановата гума и солта.
2. В друга купа смесете кокосовото масло, яйцето и ванилията. Към тях прибавете агавето и стевията и разбъркайте до получаването на еднородна смес. След това добавете неподсладеното мляко от кашу или бадемовото мляко. Накрая прибавете и сместа от кокосовото брашно, като разбърквате постоянно до готовност. Оставете тестото за протеиновите бисквитки да почива в продължение на 10 минути.
3. Докато тестото почива, загрейте фурната до 165°C и покрийте тавичка с хартия за печене.
4. Прибавете 30 г от шоколадовия чипс в тестото за бисквитките. Изрежете готовото тесто на 12 кръгчета с помощта на чаша или формичка и ги наредете в тавата.
5. Внимателно поръсете кръгчетата с останалия шоколадов чипс, като го притиснете, за да се задържи.
6. Печете на 165°C в продължение на 9-11 минути. Оставете да се охладят за около 10 минути преди консумиране.
Да ви е сладко!
Коментари