Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Топ 5 на най-любимите ни глазури за торти

Топ 5 на най-любимите ни глазури за торти

Фондан
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.

Не че една вкусна торта не може да мине без глазура, но с правилната такава вашето сладко лакомство ще има по-красив и завършен вид, а и ще стане по-апетитно. Вижте кой са нашите 5 любими глазури за торти, които редовно ползваме.

1. Бяла глазура (фондан)

Разбиват се 2 яйчени белтъка с 1 чаена чаша пудра захар и 3-4 капки лимонов сок. Бъркането продължава, докато сместа се сгъсти и увеличи обема си двойно. Глазурата се нанася веднага върху тортата.

2. Шоколадова глазура

Шоколадова глазура

Стопяват се 200 г шоколад в 1/2 чаена чаша гореща вода. Прибавят се 200 г захар. Сместа се поставя на огъня да кипне и веднага се покрива с нея тортата.

3. Глазура с коняк

Глазура с коняк

Варят се 1 чаена чаша захар и 1 чаена чаша вода, докато започнат да излизат мехури. След това сиропът се отстранява от огъня. С дървена лъжица се гребва от него и в дълбока чиния се бърка все в една посока, докато сместа побелее. Прибавя се втора лъжица, пак се бърка и т. н., докато се излее целият сироп. Накрая се прибавят сметана - 1 супена лъжица, коняк - 3 супени лъжици. Готовата глазура веднага се нанася върху тортата.

4. Портокалова глазура

Портокалова глазура

Сокът на 1 портокал се смесва с 200 г захар. Слага се на огъня и се бърка, докато сиропът се сгъсти. С дървена лъжица се гребва по малко от сиропа, поставя се в дълбок съд и се бърка все в една посока до побеляване. Накрая се добавя 1 чаена лъжичка портокалов ликьор. Готовата глазура веднага се нанася върху тортата.

5. Захарна глазура

Захарна глазура

Пудра захар - 1 чаена чаша, се разтваря в 3 супени лъжици гореща вода. Прибавя се 1 ванилия и се бърка с дървена лъжица все в една посока, докато се получи еднородна сгъстена маса. Водата може да се замени със сок от компот или от пресни плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest