Ако и вие като нас сте фенове на сладкото и сочните торти, то най-вероятно седмица през седмица забърквате по някое друго сладко изкушение у дома.
И ако не ви е достатъчно само да заситите глада за сладичко, а искате да се усъвършенствате и всяка следваща излязла изпод ръцете ви торта да е все по-вкусна и красива, то следващите 7 рецепти за кремове ще са ви нужни.
Ако не можете да запомните всички, то си харесайте поне няколко, защото с тях тортите ви ще са гарантирано добри.
1. Бърз крем
Разбиват се до побеляване 4 жълтъка с 1 чаена чаша захар. Прибавят се 1 чаена чаша прясно мляко, краве масло 1 супена лъжица, брашно 1 супена лъжица и 1 ванилия. Сместа се поставя на огъня и се бърка до сгъстяване. С охладения крем се гарнира тортата.
2. Сметанов крем
Сметана 500 г се разбива, като постепенно се прибавя 1 чаена чаша пудра захар. Когато сметаната започне да се посгъстява, към нея се прибавят 2 белтъка, разбити на сняг с 1 супена лъжица пудра захар и 2 ванилии. Със сметановия крем с помощта на шприц се украсяват различни торти.
3. Маслен крем
Отделят се жълтъците от белтъците на 3 яйца. Белтъците се разбиват на сняг. Отделно се разбиват жълтъците с 1 чаена чаша пудра захар. В друг съд се разбива 250 г краве масло до пухкавост. Към него се добавят на тънка струйка разбитите жълтъци със захарта и накрая разбитите на сняг белтъци. С този крем се пълнят и гарнират торти и други сладкиши.
4. Бял крем
Към 1/2 л прясно мляко се добавят 2 супени лъжици брашно и се сваряват на огъня, като се бърка непрекъснато до сгъстяване. Отделно се разбиват 125 г краве масло със 100 г пудра захар, докато стане на пяна. Към разбитото масло се добавя по малко от изстиналото мляко. Сместа се бърка 15 мин. Този крем е подходящ за готовите блатове.
5. Крем с орехи
Сметана 1 чаена чаша се разбива със 150 г пудра захар и ванилия. Прибавят се 3 разбити жълтъка и 150 г смлени орехови ядки. С готовия крем се гарнира тортата.
6. Бадемов крем
Разбиват се до побеляване 6 жълтъка с 1 чаена чаша захар и 1/2 супена лъжица масло. Прибавят се 100 г смлени бадеми, 100 г настърган шоколад, 1 ванилия, 1/2 чаена чаша прясно мляко. Сместа се поставя на огъня. Бърка се непрекъснато до сгъстяване. С изстиналия крем се намазва тортата.
7. Крем Мока
Смесват се масло 2 супени лъжици, брашно 2 супени лъжици, 1 чаена чаша сварено, прецедено кафе и захар 6 супени лъжици. Сместа се поставя на огъня и се бърка, докато се сгъсти. Към изстиналия крем се прибавя 150 г сметана. Разбърква се отново и с готовия крем се гарнира тортата.
Коментари