За да бъде тортата вкусна и красива, е важно какъв ще е кремът, с който ще се мажат блатовете. Един от най-вкусните кремове за торти, който се приготвя бързо и лесно, е кремът с кондензирано мляко и банани.
Продукти: 200 г масло, 1 консерва кондензирано мляко, 3 узрели банана. Омекналото масло се разбива с миксер до пяна, като постепенно се добавя кондензираното мляко.
Бананите се настъргват на едро, добавят се в крема и всичко се разбърква добре. След като се намаже тортата с този крем, се оставя за половин час на стайна температура, а след това се поставя в хладилник за три часа.
Меден крем за торта се прави лесно, а комбинацията от мед, масло и орехи го превръща в универсален крем със страхотен вкус. Той е подходящ за всички видове блатове.
Продукти: 1 супена лъжица мед, 100 г пудра захар, сока от половин лимон, 1 жълтък, 100 г орехи, 100 г масло. В омекналото масло се добавя захарта, жълтъкът, медът, лимоновия сок и всичко се разбива, докато се сгъсти.
Добавят се постепенно смлените орехи. Преди да се нанесе върху тортата, кремът се оставя за половин час да престои в хладилника. След като се намаже, тортата се оставя за два-три часа в хладилник.
Кремът от бита сметана е вкусен и ефектен и подходящ за всяка торта. Той е с нежен вкус. Този крем може да се поднесе и като самостоятелен десерт, украсен с настърган шоколад и плодове.
Продукти: 1 чаена чаша заквасена сметана, 10 г желатин, 1 ванилия, ½ чаена чаша пудра захар. Разбивайте сметаната в тенджера, която сте поставили в голям съд със студена вода.
Когато сметаната се сгъсти, постепенно добавете пудрата захар и ванилията и добавете желатина, който предварително сте накиснали за двадесет минути в студена вода и сте разтворили на водна баня.
Разбивайте още пет минути. За да бъде кремът стегнат, разбийте го точно преди да намажете с него тортата, като постепенно увеличавате скоростта на разбиване.
Шоколадовият крем остава мек и сочен, но не се разтича, затова е подходящ за намазване и украса на торти, пасти и еклери. Продукти: 200 г шоколад, 100 г прясно мляко или течна сметана, 20 г масло, 1 консерва кондензирано мляко.
На водна баня разтопете шоколада, добавете маслото и млякото. След това добавете кондензираното мляко и варете до сгъстяване, като през цялото време разбърквате.
Коментари