Да се приготви торта за сравнително кратко време, при това да е вкусна и красива, не е невъзможно, както повечето хора си мислят. Тук ще ви помогнем с рецепта за чудесна торта, в два варианта, която можете да приготвите бързо и лесно, а и резултатът е наистина атрактивен.
За приготвянето на тортата ви е необходим готов блат и следните продукти: 3 чаени чаши мляко, 50 г маргарин, 1 жълтък, 1 чаена чаша захар, 3 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици какао, 1 банан /или друг плод по желание/, 3 ванилии.
Начин на приготвяне: Разтопете маргарина в подходящ съд на тих огън, след това добавете брашното и млякото. Докато ги добавяте не спирайте да разбърквате, за да не се образуват бучки. Разбийте жълтъка добре, а после добавете и него, а накрая и захарта. Продължавайте да разбърквате сместа, докато се сгъсти. Нарежете банана на малки колелца и ги добавете към вече готовия, но все още горещ крем и накрая ароматизирайте с прахчетата ванилия.
Разделете крема на две части и към едната част добавете какаото, за да го оцветите. По желание може да добавите и настърган шоколад или шоколадови пръчици.
Изчакайте крема да изстине, като през това време можете да подготвите блата. Трябва да го разполовите на две. След това навлажнете първата част блата с мляко и го покрийте с част от крема.
Тъй като разполагате с тъмен и светъл крем, можете да измислите различни комбинации. Много добре се получава например, ако едната половина от блата е в бяло, а другата - в кафяво. Може също така и да оставите единия цвят за пълнеж между блатовете, а другия за покриване на тортата. Изборът е изцяло във ваши ръце.
![Лесни и ефектни торти](/files/lib/300x225/torta104.webp)
След като вече сте покрили първия блат с крем, поставете върху него другата половина от блата и също го напръскайте с мляко. Изсипете и останалата част от крема, като се стараете да залеете цялата торта. По желание може да поръсите тортата с шоколадови пръчици, ядки или кокосови стърготини.
Бисквитена торта
Можете да приготвите тортата и с бисквити, вместо да използвате готов блат. За целта ви са необходими 1-2 пак. бисквити, според грамажа им.
Ако сте се спрели на обикновени бисквити, те са по-твърди и е добре преди това да си приготвите някакъв горещ сироп, с който да ги полеете обилно, преди да ги намажете с крема. Може да се използва също горещо мляко или кафе, а най-добре е това да бъде комбинация от двете.
В случай, че бисквитите са по-хрупкави, тогава само ги напръскайте леко с горещата течност, за да не се кашнат. После гарнирайте с крема, наредете втори слой бисквити, отново напръскайте с кафето, а след това ги залейте с останалия крем по гореописания начин. Украсете тортата и я поднесете охладена.
Коментари