Ако допреди 20 годни екзотичните чуждестранни подправки бяха непознати в България, до днес те са широко навлезли. Все повече нашенци готвят с джинджифил, куркума, къри, розов пипер, босилек, шафран.
Те наистина са изключително ароматни и полезни, но сякаш успяха да изместят от трапезата някои от характерните за българската кухня ароматни треви, използвани от векове.
Затова сега ви предлагаме да си припомним заедно кои са най-уханните и вкусни подправки, с които нашите баби са приготвяли своите яхнии, супи, питки.
Разгледайте галерията ни и вижте тайната съставка на любимия ви боб с наденица или пък яйца по панагюрски.
Върнете се към българските кулинарни традиции и се вдъхновете да приготвите вечеря по нашенски с типични за страната ни аромати и вкусове.
Коментари