Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Топ 8 на любимите български подправки

Топ 8 на любимите български подправки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 8 Снимки

2. Червен пипер


Намира приложения в почти всяко солено ястие. Превръща дори най-простичките храни в неустоима вкусотия. Идеален е за овкусяване на яйца, месо, картофени гозби.

Ако допреди 20 годни екзотичните чуждестранни подправки бяха непознати в България, до днес те са широко навлезли. Все повече нашенци готвят с джинджифил, куркума, къри, розов пипер, босилек, шафран.

Те наистина са изключително ароматни и полезни, но сякаш успяха да изместят от трапезата някои от характерните за българската кухня ароматни треви, използвани от векове.

Затова сега ви предлагаме да си припомним заедно кои са най-уханните и вкусни подправки, с които нашите баби са приготвяли своите яхнии, супи, питки.

Разгледайте галерията ни и вижте тайната съставка на любимия ви боб с наденица или пък яйца по панагюрски.

Върнете се към българските кулинарни традиции и се вдъхновете да приготвите вечеря по нашенски с типични за страната ни аромати и вкусове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати