Gotvach.bg»Съвети»Какъв оцет се използва за хрупкави кисели краставички?

Какъв оцет се използва за хрупкави кисели краставички?

Какъв оцет се използва за хрупкави кисели краставички?
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.

Хрупкавите кисели краставички са любими на малки и големи. За да се получат наистина хрупкави кисели краставички, обикновено се използва винен оцет или ябълков оцет, тъй като те имат по-мек вкус и подчертават аромата на краставичките. Изборът на оцет е важно условие за добри крайни резултати.

Виненият оцет може да бъде бял или червен. Най-често използван за марина ти е червеният, той придава по-класически вкус.

Ябълковият оцет също е идеален за леко сладък и плодово-кисел вкус на киселите краставички.

Стандартната киселинност на оцетът за туршии е 5-6%. Този киселинен процент спомага за правилното консервиране и хрупкавостта на краставичките.

Освен оцет, за да се получат хрупкави краставички, се добавят и други компоненти.

Сол за консервиране, по възможност да не бъде йодирана, и захар.

Освен това могат да се добавят и листа от дъб, череша или касис – те съдържат танини, които поддържат краставичките хрупкави.

Важно е също така краставичките да са пресни и твърди, а саламурата да покрива напълно зеленчуците.

Вижте също колко сол се слага на кисели краставички и научете колко време се варят киселите краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен