Gotvach.bg»Съвети»Какъв оцет се използва за хрупкави кисели краставички?

Какъв оцет се използва за хрупкави кисели краставички?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15287
Какъв оцет се използва за хрупкави кисели краставички?
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.

Хрупкавите кисели краставички са любими на малки и големи. За да се получат наистина хрупкави кисели краставички, обикновено се използва винен оцет или ябълков оцет, тъй като те имат по-мек вкус и подчертават аромата на краставичките. Изборът на оцет е важно условие за добри крайни резултати.

Виненият оцет може да бъде бял или червен. Най-често използван за марина ти е червеният, той придава по-класически вкус.

Ябълковият оцет също е идеален за леко сладък и плодово-кисел вкус на киселите краставички.

Стандартната киселинност на оцетът за туршии е 5-6%. Този киселинен процент спомага за правилното консервиране и хрупкавостта на краставичките.

Освен оцет, за да се получат хрупкави краставички, се добавят и други компоненти.

Сол за консервиране, по възможност да не бъде йодирана, и захар.

Освен това могат да се добавят и листа от дъб, череша или касис – те съдържат танини, които поддържат краставичките хрупкави.

Важно е също така краставичките да са пресни и твърди, а саламурата да покрива напълно зеленчуците.

Вижте също колко сол се слага на кисели краставички и научете колко време се варят киселите краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен