Оцетът е една от съставките, която е много важна за туршията. На нашия пазар могат да се намерят много и най-различни видове оцет, а също така се предлагат и продукти, които заместват оцета, окислители и други, които обаче не са подходящи за вашата зимнина. Ако използвате такива заместители на оцета, най-добре е да я изхвърлите.
- По принцип няма писано правило точно какъв оцет за туршия за да се ползва, но най-добрият вариант е да се използва натурален винен оцет;
- Хората, които обичат тяхната туршия да бъде с по-натрапчив вкус, могат спокойно да използват винен оцет;
- Много хора обаче смятат, че ябълковият оцет е по-подходящ за туршии, защото е по-здравословен от винения, а и неговият аромат не е чак толкова натрапчив, колкото този на виненият оцет;
- Всички българи използват най-вече именно ябълков оцет за направата на своите зимнини. Ако е домашен оцет, е още по-добре;
- Най-добрият начин да си изберете оцет, с който ще правите туршия е, докато го избирате да четете етикета. Колкото по малко е-та се съдържат в него, толкова по-качествен и истински е оцетът.
С него винаги можете да приготвите царска туршия или туршия с камби.
Коментари