Gotvach.bg»Съвети»Колко сол се слага в туршията?

Колко сол се слага в туршията?

редакция:
Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15183
Колко сол се слага в туршията?
Комплект за готвене от 9 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.

Туршията с естествена ферментация е най-богатият източник на пробиотици от природата, които даряват здраве и радост в живота ни от незапомнени времена.

Когато искаме сами да си приготвим вкусна и здравословна туршия, освен правилния избор на зеленчуци другото най-важно условие е правилно да балансираме количеството сол, което влагаме в туршията.

От това зависи не само незаменимият вкус на туршията, но и правилното протичане на процеса на ферментация, както и трайността на готовата туршия.

Единствената точна мярка, която дава прекрасен резултат след ферментацията, е следната: 40 г морска сол на всеки литър вода, който влагаме в туршията.

Затова е важно предварително да помислим колко литра вода ще са ни нужни, да добавим съответното количество сол и да я изчакаме да се разтвори, преди да я смесим със зеленчуците.

Ако водата не покрие зеленчуците догоре, пригответе си още вода с точната мярка 40 г морска сол към всеки ново прибавен литър вода.

От там нататък следва да се разбърква и да се изчака да премине процесът. Не пропускайте да си приготвите този невероятен продукт, който освен незаменим вкус има и незаменими ползи за здравето ни.

Научи също защо се слага аспирин в туршията, защо побелява туршията или опитай нашите рецепти за домашна туршия в бидон или тази хрупкава царска туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Мога ли на селска трушия вместо ситна сол да сложа едра и вместо аспирин да сложа натриев бензоат? Моля пишете ми!
17.10.2024 18:48
1
2
Покажи всички подкоментари