Gotvach.bg»Избрани Колекции»Туршиите на Баба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се съхраняват туршиите?Температура на съхранение на туршиите
Температурата играе ключова роля в съхранението на туршиите....
Баба ГанушПатладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.
Изпечените...
6
Рум Баба
Разтворете маята в затопленото прясно мляко с 1 ч.л. захар. Оставете на топло да втаса.
В купа разбийте яйцата. Разтопете маслото и оставете да...
Защо се слага аспирин на туршиите?Прочети също как се пресича туршията с аспирин и вреден ли е аспирина в туршиите....
6
Орехчетата на баба
Смилате, първо, обикновени бисквити на прах и слагате в отделна купа.
След това смилате орехите - също на ситно, и ги сложете в отделна купа....
Летен Баба Гануш
Една бърза и вкусна разядка Баба Гануш с вкус на лято. С малко съставки, съвсем лесно приготвяне и бързо изяждане на разядката с патладжан:
Първо...
Виненките на баба
Пресяваме брашното със сито в дълбока тава. Пресяваме със цедка пудрата захар, да няма бучки в друг съд.
В брашното правим кладенче и слагаме...
Питката на баба
Тази питка знам от баба ми и я приготвяме винаги за Коледните празници.
Маята разтваряме в малко топла вода и добавяме захарта. Оставяме на страна...
Катмичките на бабаВ топлата водичка се прибавят последователно всички продукти. Разбъркват се /най-добре с ръка/ до гладка течност с гъстота на боза.
Затваря се...
2
Лалангите на баба
Разбийте яйцата и на порции добавете към тях брашното при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.
След това добавете захарта, солта и содата....
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: