Gotvach.bg»Избрани Колекции»Милинките на Баба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Милинките на бабаС тази смес поливаме милинките.
Печем на 180 градуса. Когато са готови, ги пръскаме леко с вода и покриваме с кърпа, за да омекнат....
Милинките на ВилиМаята се разбърква с топлата вода и захарта. Оставя се докато отгоре се получат мехурчета и сипваме в пресято брашно. Добавя се прясното мляко, яйцето...
5
Милинките на мама
Омесват се малки топчици и се нареждат не много плътно в намазана с мазнина тава.
Оставя ме ги да втасват и се залива със заливка, направена от...
Милинките на ЖаниПравим заливката и я изсипваме върху вече втасалите милинки.
Пече се в затоплена фурна с t=200-220°C за около 30 мин....
8
Милинките на вуйчо Ваньо
Оставете милинките на топло, за да втасат. Поръсете със сусам.
Изпечете до розов загар в загрята фурна до 180 градуса....
Милинките на мама с пудра захар
Приятен апетит с милинките на мама с пудра захар!
Източник: Теди Георгиева - Кулинарна мрежа...
Баба ГанушПатладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.
Изпечените...
6
Рум Баба
Разтворете маята в затопленото прясно мляко с 1 ч.л. захар. Оставете на топло да втаса.
В купа разбийте яйцата. Разтопете маслото и оставете да...
Мекиците на баба
Маята се разтваря във водата. Брашното се пресява. Киселото мляко се разбърква с яйцето, содата и 1 супена лъжица сол.
Омесва се тесто. Оставя...
Лютеничката на баба
Почистените чушки се изпичат на огнище. Оставят се под капак и след това се обелват. По същия начин се процедира и с патладжаните.
След като се...
Козунака на баба
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се...
Задушеното на баба
Нарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета.
В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 7
50
45
32
20
10
Дай твоята оценка: