Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Милинките на Баба

Милинките на Баба

Разгледай всички 23 подбрани съвети за милинките на баба в Gotvach.bg.
Кекс от бабаКекс от бабаС продуктите се забърква меко тесто. Във форма за кекс, намазана с масло, се изсипва тестото и се оставя да втаса за половин час. Кексът се...
Тутманик На бабаТутманик На баба
Маята се разтваря във вода с 1-2 с. л. брашно и малко захар. Като шупне, се добавя в брашното заедно с яйцата, по 1 с. л. сол и захар и хладкото прясно...
Лучник на бабаЛучник на баба
Всичките тези продукти се запържват в тиган до получаване на сребрист цвят. Тестото се разделя на две части и се правят два блата. В тавичка...
Апетитката на БабаАпетитката на Баба
4
Маринатата се кипва и се добавят нарязаните на кубчета домати. След 20 минути се добавят чорбаджийските чушки, нарязани на кръгчета. След 10 минути...
Козунака на бабаКозунака на баба
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти. Омесва се наново и леко се...
Форнетите на БабаФорнетите на Баба
Оставете бутер тестото да се стопли и го разстелете върху гладка повърхност. Разрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече)...
Толумбичките на БабаТолумбичките на Баба
Налейте в тенджера 300 мл вода и я оставете да заври. Пуснете в нея захарта и маслото. При получената смес прибавете и брашното. Разбъркайте добре...
Лютеничката на бабаЛютеничката на баба
Почистените чушки се изпичат на огнище. Оставят се под капак и след това се обелват. По същия начин се процедира и с патладжаните. След като се...
Мекиците на бабаМекиците на баба
Маята се разтваря във водата. Брашното се пресява. Киселото мляко се разбърква с яйцето, содата и 1 супена лъжица сол. Омесва се тесто. Оставя...
Разядка Баба ГанушРазядка Баба Гануш
Във фурната сложете целите патладжани и ги изпечете. Когато се изпекат ги оставете да се охладят и махнете кората. В блендер пасирайте вътрешността...
Лалангите на бабаЛалангите на баба
Разбийте яйцата и на порции добавете към тях брашното при непрекъснато бъркане с телена бъркалка. След това добавете захарта, солта и содата....
Мезенцето на бабаМезенцето на баба
Сланината, ако не е осолена предварително, се слага в тава и се насипва със сол и престоява така 48 часа. След това се измива солта от сланината...

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 7
50
45
32
20
10
Дай твоята оценка: