Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети за съхранение на билките и подправкитеСъвети за съхранение на билките и подправките
29 Ноем.
Независимо дали сте избрали да изсушавате или да замразявате билките, е важно да изберете правилното време на брането им и подготовката за самото съхранение.
Как да готвим карфиолКак да готвим карфиол
28 Ноем.
2
Най-добре е карфиолът да се вари в емайлирани тенджери с малко количество вода. Когато е вече готов, трябва да се отцеди от водата, за да не се разкашква.
Няколко съвета за вкусно печено пилеНяколко съвета за вкусно печено пиле
27 Ноем.
Добавете в пилешкото месо смес от равни части горещо вино и масло или зехтин. За да се разпредели тази смес добре, вкарайте я в месото с помощта на спринцовка.
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
В кулинарията най-ценен е изключително сладкият вкус на продуктите от рожков. Те могат да се влагат при приготвянето на различни тестени изделия.
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
23 Ноем.
2
Млякото от кокосов орех е фундаментална съставка в азиатската, африканската, индийската, индонезийската и южноамериканската кухня.
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризКулинарни хитрости при готвенето на кафяв ориз
22 Ноем.
Ако сте начинаещи в приготвянето на ориз, то изберете някоя рецепта, която се изпълнява с кафяв ориз. С него имате по-малко възможности да сбъркате, тъй като се приготвя по-лесно от белия и слепва в много редки случаи.
Изпитаните методи за обезсоляване на пресолената манджаИзпитаните методи за обезсоляване на пресолената манджа
20 Ноем.
2
Един от изпитаните методи за обезсоляване на гозба е с помощта на картофи. Ако сте установили, че супата или ястието ви са прекалено солени, обелете няколко картофа (2-3), измийте ги добре и ги сложете към гозбата цели.
Безопасна ли е суровата риба?Безопасна ли е суровата риба?
19 Ноем.
Независимо дали е сурова или маринована, суровата риба крие опасност от заразяване с бактерии. Дали консумацията на сурова риба в своята същност крие някакви рискове.
Кои подправки са подходящи за заешко?Кои подправки са подходящи за заешко?
14 Ноем.
При приготвянето на заешко месо се използват определени подправки, за да може вкусът на ястието да е по-изискан и да има приятен аромат.
Що е то поширане?Що е то поширане?
14 Ноем.
Поширането е техника, която се използва все по-често в съвременната кулинария. А какво точно представлява то?
Десет храни, които не съхранявате във фризера, а трябваДесет храни, които не съхранявате във фризера, а трябва
14 Ноем.
Може да се учудите, но има продукти, за които дори не предполагате, че трябва да ги съхранявате в фризера си, за да се запазят по-дълго време свежи и годни за консумация.
Могат ли картофите да бъдат замразявани?Могат ли картофите да бъдат замразявани?
13 Ноем.
1
Не е препоръчително да замразявате вече сготвени картофи, защото те лесно ще се разкашкат, когато ги обработвате по-късно термично.
Защо целината е полезна и как да я приготвяме?Защо целината е полезна и как да я приготвяме?
12 Ноем.
Освен че е един от най-универсалните зеленчуци и може да бъде добавяна на всякакви ястия, целината има и много други положителни свойства.