PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиНово двеста: Японска ряпа дайкон
08 Дек.
1
Петьо Любомиров
Кулинарни СъветиКои са основните грешки в готвенето, които допускате?
30 Ноем.
1
Пламена M.
Кулинарни СъветиКак правилно да варим яйца?
29 Ноем.
1
Елица Христова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети за съхранение на билките и подправкитеНезависимо дали сте избрали да изсушавате или да замразявате билките, е важно да изберете правилното време на брането им и подготовката за самото съхранение.
29 Ноем.
Как да готвим карфиолНай-добре е карфиолът да се вари в емайлирани тенджери с малко количество вода. Когато е вече готов, трябва да се отцеди от водата, за да не се разкашква.
28 Ноем.
2
Няколко съвета за вкусно печено пилеДобавете в пилешкото месо смес от равни части горещо вино и масло или зехтин. За да се разпредели тази смес добре, вкарайте я в месото с помощта на спринцовка.
27 Ноем.
Кулинарна употреба на рожковВ кулинарията най-ценен е изключително сладкият вкус на продуктите от рожков. Те могат да се влагат при приготвянето на различни тестени изделия.
24 Ноем.
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаМлякото от кокосов орех е фундаментална съставка в азиатската, африканската, индийската, индонезийската и южноамериканската кухня.
23 Ноем.
2
Кулинарни хитрости при готвенето на кафяв оризАко сте начинаещи в приготвянето на ориз, то изберете някоя рецепта, която се изпълнява с кафяв ориз. С него имате по-малко възможности да сбъркате, тъй като се приготвя по-лесно от белия и слепва в много редки случаи.
22 Ноем.
Изпитаните методи за обезсоляване на пресолената манджаЕдин от изпитаните методи за обезсоляване на гозба е с помощта на картофи. Ако сте установили, че супата или ястието ви са прекалено солени, обелете няколко картофа (2-3), измийте ги добре и ги сложете към гозбата цели.
20 Ноем.
2
Безопасна ли е суровата риба?Независимо дали е сурова или маринована, суровата риба крие опасност от заразяване с бактерии. Дали консумацията на сурова риба в своята същност крие някакви рискове.
19 Ноем.
Кои подправки са подходящи за заешко?При приготвянето на заешко месо се използват определени подправки, за да може вкусът на ястието да е по-изискан и да има приятен аромат.
14 Ноем.
Що е то поширане?Поширането е техника, която се използва все по-често в съвременната кулинария. А какво точно представлява то?
14 Ноем.
Десет храни, които не съхранявате във фризера, а трябваМоже да се учудите, но има продукти, за които дори не предполагате, че трябва да ги съхранявате в фризера си, за да се запазят по-дълго време свежи и годни за консумация.
14 Ноем.
Могат ли картофите да бъдат замразявани?Не е препоръчително да замразявате вече сготвени картофи, защото те лесно ще се разкашкат, когато ги обработвате по-късно термично.
13 Ноем.
1
Защо целината е полезна и как да я приготвяме?Освен че е един от най-универсалните зеленчуци и може да бъде добавяна на всякакви ястия, целината има и много други положителни свойства.
12 Ноем.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други