При приготвянето на заешко месо се използват определени подправки, за да може вкусът на ястието да е по-изискан и да има приятен аромат. За да е по-вкусно ястието със заешко месо, преди приготвянето му то трябва да се маринова.
За да бъде по-нежно месото, се накисва за 3-4 часа в марината от оцет, разреден с вода, в който са добавени подправки. Вместо оцет може да се използва бяло вино. Така месото става много меко и ароматно, с много деликатен вкус.
В маринатата за заешко месо може да се добавя чесън, мащерка, розмарин. При приготвянето на ястие от заешко месо се използват различни подправки.
Черен пипер, дафинов лист, лук, чесън, розмарин, мащерка, кориандър - всички тези подправки са подходящи за приготвянето на вкусни и ароматни ястия от заешко месо.
Лимонът ароматизира заешкото месо и го прави много по-меко и вкусно, затова се използва лимоновият сок или заекът се пече, покрит с лимонови резенчета.
Канелата и карамфилчето се използват при приготвянето на заешко месо, но в много малко количество, за да не се получи прекалено интензивен аромат от екзотичните подправки.
Копърът и магданозът се добавят винаги в края на приготвянето на ястия от заешко месо. Розмаринът, лукът, чесънът, дафиновият лист, черният пипер, кориандърът, мащерката се добавят, докато се готви ястието от заешко месо, за да стане по-ароматно.
Джинджифилът може да се използва в много малки количества при приготвянето на заешко месо, за да не бъде ароматът му прекалено силно изразен.
Майораната също е често използвана при приготвянето на ястия от заешко месо, тъй като с нея те стават много по-ароматни, без подправката да намалява естествения аромат на заешкото месо.
Зелените части на целината, а също така босилекът се добавят в ястията от заешко месо, за да бъдат със силен, но изискан аромат.
Белият пипер също се използва при приготвянето на заешко месо, защото вкусът и ароматът му е много деликатен и е подходящ за нежното месо, от което се получават вкусни и запомнящи се ястия.
Коментари