Нахут можете да сготвите сварен или печен на фурна. Можете да сложите нахут в различни супи и ястия. Нахутът се комбинира и с някои варива. Подходящи са различни подправки, когато използвате нахут.
Подправките, които можете да използвате, когато готвите нахут, са: кориандър, кимион, канела, чили, бахар, джинджифил, кайенски пипер, черен пипер, червен пипер, чубрица, сол, ким, карамфил, кардамон, хималайска сол и бахар.
За овкусяване на нахута можете да използвате и зехтин, олио, лимон, тахан, лимонов сок. Магданоз, копър, чесън и лук са други продукти, които можете да комбинирате и овкусите нахут. Тиквено масло, сусамено масло и авокадо са други подходящи предложения, когато се готви нахут.
С нахут можете да приготвите вкусни салати, супи, яхнии, пастети, кюфтета, крекери, здравословни хлебчета, палачинки и дори шоколадови бонбони.
Ако приготвяте сладкиши и бонбони с нахут можете да използвате различни комбинации. Подходящи са например: мед, смокини, банани, орехи, какао на прах, ванилия, овесени ядки и кокосово масло.
Ето и някои предложения за ястия с нахут и подправките, подходящи за тях.
Нахут, печен на фурна със зехтин и подправки. Подходящи в случая са: кимион, кориандър, бахар, канела, джинджифил, пипер, сол и чили.
Варен нахут можем да приготвим с черен пипер, джинджифил и чесън. Лимонът също е подходящ за този начин на приготвяне на нахута.
Нахут със зеленчуци можете да приготвите като комбинирате нахута с чушки, домати, морков, лук, чесън и добавите подправки като: кимион, червен пипер, сол, черен пипер, бахар, карамфил и кориандър.
Вкусен хумус можете да си приготвите с нахут, лимонов сок, тахан, зехтин и хималайска сол. Това е хумус в чист вид. Можете да му прибавите сушени домати, чесън, червен пипер, кимион и други подправки по ваш вкус.
Фалафели можете да си приготвите с нахут, зелхин, лимон, лук, чесън, кориандър, кимион и хималайска сол.
Друга вкуснотийка с нахут и подходящите подправки е: нахут, чушки (червени и зелени), моркови, домат, пащърнак, патладжан и тиквичка. подходящите подправки са хималайска сол, кардамон, зехтин и лимонов сок.
Нахутът можете да сготвите и с броколи. Можете са сложите морков, червена чушка, лук, чесън, доматено пюре, целина, сол, магданоз и кокосово масло.
От нахут можете да приготвите и пастет. Съчетават се идеално нахут, сушени домати, сусамов тахан, лимон, копър, черен пипер и зехтин.
С нахут можете да сготвите и много вкусни супички. Подходящи комбинации са: нахут с чушки, тиква, гъби, спанак, морков и хималайска сол, джинджифил, куркума и зехтин.
Салата с нахут можете да приготвите като комбинирате нахут, спанак и рукола в равни количества и добавите домат, лук, авокадо, лимон, хималайска сол и тиквено масло.
С нахут можете да приготвите и сладкиши и бонбони. Един много вкусен пример е палачинки с нахут, банан, ванилия, кокосово масло, овесени трици и яйца. Сладкиш с нахут можете да приготвите и като комбинирате с мед, ванилия, овесени ядки и кокосово масло. Вкусни шоколадови бонбони с нахут можете да приготвите като комбинирате нахут с какао на прах, орехи и смокини.
Коментари