За различните супи са подходящи различни подправки, които да се съчетаят с използваните продукти. Не трябва да се слагат всички подправки накуп, можете да ги комбинирате според предпочитанията си.
За супите с месо са подходящи магданозът, куркумата, кърито, черният пипер, дафиновият лист, пащърнакът, индийското орехче, лютият червен пипер, босилекът.
Подходящи също така са кардамонът, розмаринът и чубрицата. За зеленчуковите супи са подходящи ментата и джодженът, магданозът, целината, черният пипер, босилекът, чубрицът, майораната, кърито.
Зеленчуковите супи стават много вкусни, ако им добавите салвия, майорана, пащърнак или розмарин. За супата от гъби е подходящ както сладкият, така и лютият червен пипер.
Освен това супите с гъби стават ароматни, ако добавите черен пипер, ким, босилек, розмарин, магданоз, целина. В супата от гъби може да се добави и дафинов лист.
Лучената супа върви със следните подправки: ким, босилек, чубрица, индийско орехче, майорана. Бобът е вкусен с черен пипер, майорана, индийско орехче, сладък и лют червен пипер.
Бобът също много добре се съчетава с босилек, кориандър, чубрица, джоджен. За картофена супа са подходящи черният пипер, майораната, кимът, босилекът, индийското орехче, червеният пипер, дафиновият лист.
Граховата супа става много вкусна с черен пипер, карамфилче, ким, индийско орехче, кориандър и чубрица. Супата от риба се ароматизира с черен пипер, червен пипер, розмарин, майорана, салвия, индийско орехче.
В бульона се добавя босилек, дафинов лист, индийско орехче, маточина.
Коментари