Може да се учудите, но има продукти, за които дори не предполагате, че трябва да ги съхранявате в фризера си, за да се запазят по-дълго време свежи и годни за консумация.
Хляб
Хубаво е да се консумира само пресен хляб, но ако те купили повече от необходимото, решението е да го съхранявате в фризера. Така хлябът ще е вкусен и следващият път, когато решите да го хапнете, особено, ако си приготвите тостери с него.
В хладилни условия приготвеният бульон ще е годен за консумация само една седмица, след като сте го сварили. Но ако го съхранявате във фризер, неговият срок на годност ще се удвои и без проблем ще може да го готвите и по-късно.

Джинджифил
При по-студени температури джинджифилът задължително се съхранява обелен. Във фризер няма да се загубят неговите полезни съставки и свойства, а ако нямате фризер, може да го съхранявате и сред кубчета лед.
Ядки
За да консумирате по-дълго време закупените ядки, препоръчително е да ги съхранявате във фризер, тъй като така ще ги предпазите от плесенясване.
За зимните месеци лютите чушки са любима храна на много българи. Те обаче също плесенясват лесно затова е хубаво да ги съхранявате във фризер.

Когато си купувате тесто за сладки и остане част, която няма да употребите, веднага я поставете във фризера, за да я използвате пак. Само при много студени условия тестото ще се съхрани.
Брашното може да се развали, подобно на ядките, ако не го съхранявате подобаващо. Във фризера обаче такъв риск не съществува.
Можете вместо ежедневно да купувате пресни подправки от магазина, да ги вземете наведнъж, а тези тези, които няма да използвате, да съхраните във фризера.
Варени зърнени храни
Наведнъж може да сварите и по-голямо количество ориз или друг зърнен продукт, който да използвате по-късно. Нужно е само да го съхранявате във фризер.
Коментари