Несъмнено вашият фризер е снабден със сладолед, замразени зеленчуци и няколко ястия за микровълнова, но може би не знаете, че има място за много повече. Един добре оборудван фризер включва няколко ключови храни, които издържат по-добре в неговата ледена обстановка.
За жалост обаче не всички хранителни продукти или ястия понасят замразяването в хладилната камера. Всъщност при голяма част храни то разваля тяхната структура и след размразяване може да се сдобиете с пихтиесто вещество, което ще ви трудно да определите точно. Разбира се, няма да става и за ядене.
Сред продуктите, които не бива дори да припарват до дълбоко замразяване, са литни зеленчуци като маруля и зеле, зарзават като карфиол, репички, лук, краставици, домати и чушки.
Откажете се да замразявате и пресни яйца, защото след като ги извадите от камерата, ще се пръснат на кухненския ви плот. А млечни продукти като извара, меки сирена и кисело мляко си е направо престъпно да припарват до фризера.
За сметка на това има някои храни, за които не само е по-удобно, но и препоръчително да се съхраняват замразени. Кои са те, може да разберете от нашата галерия.
Коментари