Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаПриложение на натриев бензоат в кулинарията
24 Януари
1
Натриевият бензоат, срещан на много етикети като Е211, е сред онези консерванти, които фигурират в списъка на разрешените добавки в Европа, но същевременно имат неблагоприятен ефект върху умственото развитие на децата
Как да приготвим къпани кори за баницаКак да приготвим къпани кори за баница
21 Януари
1
Почти всеки човек пази топли спомени от миналото, когато е гледал като омагьосан как обикновено неговата баба с придобита от годините прецизност разточва ръчно корите за баницата, която, от своя страна, е имала невероятен вкус.
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тесто
20 Януари
6
Ето какво е добре да знаете и да спазвате, ако държите всеки път да очаровате своите близки или гости с перфектно приготвени тестени изделия.
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Освен всичко друго, от камут се приготвят още напитки с екстракт от зърнени растения и бира. В растението има високо съдържание на магнезий, протеини и селен.
Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?Кога да използваме сода и кога - бакпулвер?
20 Януари
5
При приготвянето на питки, погачи, бисквити и кексове, всеки уважаващ себе си кулинар използва мая. В себе си тя съдържа дрожди, които правят тестото меко и бухнало.
Как да готвим със сайтанКак да готвим със сайтан
19 Януари
1
Сайтанът е добра алтернатива на базираните на соя заместители на месото, като Тофу. Все още недостатъчно известен у нас сайтан се използва вместо месо от години в азиатската кухня.
Корени за приготвяне на най-вкусните супиКорени за приготвяне на най-вкусните супи
18 Януари
2
Супите могат да имат най-разнообразен състав, но е безспорен факт, че това, което придава най-силния им аромат, са корените, от които се приготвят.
Кои са най-големите възможни гафове в кухнятаКои са най-големите възможни гафове в кухнята
18 Януари
7
За да си приготвим вкусна храна вкъщи, се изисква много търпение и най-вече свободно време. Повечето дами обаче работят и бързат, когато готвят, заради което често допускат големи гафове.
Тайната на вкусния пържен оризТайната на вкусния пържен ориз
17 Януари
4
Когато искаме да приготвим пържен ориз се сблъскваме с редица трудности, затова ето няколко съвети за перфектния пържен ориз.
Как да направим глазура за тортаКак да направим глазура за торта
17 Януари
3
С глазура се покрива горната част на някои торти, за да изглеждат по-апетитни. Глазурата се нанася с четчица, а след това се суши на фурна, загрята на 60 градуса.
Аксесоари при приготвянето на сушиАксесоари при приготвянето на суши
17 Януари
В България вече можете лесно да се снабдите с продуктите, които Ви трябват, за да си приготвите суши сами, а и в интернет пространството има безброй рецепти.
Основни правила при приготвянето на сладкишиОсновни правила при приготвянето на сладкиши
16 Януари
3
Кой не си спомня приятния аромат, който се носи от кухнята, на току ще изпечен сладкиш, който ни води сякаш като омагьосани натам.
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
15 Януари
За добро или зло, близо 85 процента от продаваните миди могат да бъдат намерени единствено в замразено състояние. Ето как да ги готвим.