Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да запазим полезното в храните при термична обработкаДа запазим полезното в храните при термична обработка
05 Януари
Недостигът на витамини и минерали в организма е все по-често срещан проблем. Това се отразява пагубно върху здравословното ни състояние, особено през зимата. Поради това е добре да се стремим да пазим ценността на храните при процеса на готвене
Подправките в арменската кухняПодправките в арменската кухня
30 Дек.
Традиционните арменски ястия са остро пикантни, което се дължи на силните подправки, чесън, пипер, кимион, около 300 вида билки и диворастящи треви.
Традиционни ливански мезетаТрадиционни ливански мезета
29 Дек.
Жителите на страната се вписват в традицията на Средиземноморието и извличат възможно най-голяма наслада от храненето.
Най-екзотичните подправки, които ще намерите и у насНай-екзотичните подправки, които ще намерите и у нас
26 Дек.
Светът на подправките е необятен. Предлагаме ви едни от най-екзотичните аромати, които можете да използвате в своите гозби и които можете да намерите на нашия пазар.
Съвети при приготвяне на пържоли на грилСъвети при приготвяне на пържоли на грил
23 Дек.
Приготвянето на пържоли на грил се е превърнало в класика, защото по този начин те стават по-крехки и сочни.
Заливки за пълнени чушкиЗаливки за пълнени чушки
22 Дек.
4
Пълнени чушки можем да си приготвим с най-различни плънки – месни или постни. Заливката обаче е съществена част от гозбата. Има много сосове, с които можете да залеете изпечените чушки, ето и някои от тях.
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиЧесто използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознати
21 Дек.
1
Всеки е чувал за апетитните картофки соте, но всъщност сотето е вид техника, при която продуктите се запържват за кратко време в много малко мазнина.
Пет начина да приготвим пържолиПет начина да приготвим пържоли
20 Дек.
1
За да приготвите вкусни пържоли, трябва да се съобразите с месото, което имате – важни са и рецептата, и термичната обработка. Предлагаме ви пет различни начина за приготвянето им.
Как се прави традиционен турски чай?Как се прави традиционен турски чай?
15 Дек.
1
Традиционният турски чай, освен приятен на вкус, е и много полезен. В южната ни съседка той се сервира по време на всички основни яденета в денонощието – сутрин, обед, вечер. Ето и как да си направите ароматната топла напитка у дома.
Да готвим без пърженеДа готвим без пържене
11 Дек.
1
Като най-добър метод за готвене е да се използва колкото е възможно по-малко термична обработка.
Как да изсушим копър?Как да изсушим копър?
10 Дек.
Пресният копър е вкусна и полезна добавка към различни ястия, но не винаги можем да разполагаме с него. Можете да изсушите копър на стръкове или да го нарежете и изсушите.
От какво се състои перфектният обядОт какво се състои перфектният обяд
10 Дек.
Пълноценният обяд може да възстанови бързо силите след първата трудоемка половина на деня. Перфектният обяд трябва да се състои от определени храни, за да е полезен и в същото време зареждащ с енергия.
Какво трябва да знаем за дестилирането на ракиятаКакво трябва да знаем за дестилирането на ракията
09 Дек.
1
Приготвянето на хубава ракия е истински майсторлък. Освен качествената суровина, за добрата ракия е от изключително значение и технологията на дестилиране. Най-важният въпрос е кога да се започне с дестилацията.