Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на вкусните милинкиТайната на вкусните милинки
06 Февр.
2
Уханието на прясно опечени рано сутрин милинки може да даде на всеки летящ старт на деня.
Как да приготвим идеалния пататникКак да приготвим идеалния пататник
05 Февр.
1
Пататникът най-общо казано се приготвя от нарязани на едро или настъргани картофи с лук, подправени със сол и джоджен.
Кулинарни хитрости при готвене на сармиКулинарни хитрости при готвене на сарми
04 Февр.
5
Сармичките могат да се опекат и във фурната, но имайте предвид, че така стават малко по-сухи, поради което е добре да ги печете с някакъв сос и под похлупак. Кулинарни хитрости при готвене на сарми
Как да готвим с кокосово маслоКак да готвим с кокосово масло
02 Февр.
С кокосово масло може да се готви всичко. То е единствената мазнина, която не се окислява при пържене и печене. С кокосово масло може да се готви всичко. То е единствената мазнина, която не се окислява при пържене и печене.
Как да изсушим фурмиКак да изсушим фурми
01 Февр.
2
В днешно време обаче продаваните по магазините фурми се обработват със серен диоксид и сулфити, за да имат красив свеж цвят и да се предпазят от развитието на бактериите.
Тайната на вкусната фокачаТайната на вкусната фокача
31 Януари
1
Съществуват буквално хиляди рецепти за направата на фокача, но истинският майсторлък в подготовката на вкусната питка е разгадаването на тайната за направата на перфектното тесто.
Как да съхраняваме броколи?Как да съхраняваме броколи?
31 Януари
Броколите се появяват по пазарите през късната есен, но за съжаление трябва да бъде консумирано веднага, защото бързо се разваля. Начини на съхранение на броколи.
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Всички продукти могат да се обработят в съд за готвене на пара – месо, риба, морски дарове, яйца, зеленчуци и зърнени култури. На пара се приготвят вкусни ястия и десерти.
Съвети за замразяване и съхранение на мидиСъвети за замразяване и съхранение на миди
29 Януари
Мидите са сред предпочитаните морски дарове и благодарение на мидените ферми могат да бъдат консумирани и през зимата.
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
Когато затваряте месо в буркани, винаги го оглеждайте добре. То трябва да е съвсем прясно и да има свеж вид.
Как да си направим обезсолена извараКак да си направим обезсолена извара
28 Януари
Изварата е млечен продукт, който съдържа пълноценни белтъци, превръщайки я в изключително полезна и хранителна.
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеКъм какви ястия да добавяме индийско орехче
27 Януари
1
Силният сладникав вкус на индийското орехче го прави подходяща и предпочитана подправка за редица ястия. В кулинарията най-използвано е ситно настърганото индийско орехче.
Качокавало е идеалното сирене за червено виноКачокавало е идеалното сирене за червено вино
26 Януари
2
Сиренето Кочакавало вече е защитен оригинален продукт, който се произвежда от краве мляко, а в някои части на Италия от смесени краве, козе и овче мляко.