Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грешки при готвенето с маслоГрешки при готвенето с масло
06 Март
Колкото е клише, толкова е и вярно, че маслото прави всичко по-добре. Френските сладкиши биха били тъжни бисквити без него. Само една бучка масло може да добави богатство и дълбочина на почти всичко, до което се докосне.
Еволюция на тортатаЕволюция на тортата
03 Март
Задавали ли сте си въпроса защо тортата е кръгла? Някои мислят, че има нещо общо с древния ѝ предшественик, когато по-скоро е приличала на хляб.
Пригответе на детето си здравословен обяд за училище!Пригответе на детето си здравословен обяд за училище!
03 Март
Всички родители са загрижени за качеството на храната в училище и за това какво консумират децата им през деня в училище. Приемът на основните хранителни групи – въглехидрати, белтъчини, мазнини е изключително важен за подрастващите.
Анатомия на ножаАнатомия на ножа
02 Март
Както фотографът се нуждае от апарат, а художникът - от четки и бои, така и вие имате нужда от добър нож в кухнята. За да станете добър готвач, трябва да имате качествени инструменти.
Новак в кухнята: Как правилно да белим плодове и зеленчуциНовак в кухнята: Как правилно да белим плодове и зеленчуци
02 Март
1
Повечето хранителни вещества на плодовете и зеленчуците се съдържат точно под кората. Няма да е добре да ги изхвърлите, като ги обелите дебело заедно с месестата част.
Мислите си, че готвите правилно? Помислете пак!Мислите си, че готвите правилно? Помислете пак!
01 Март
В ястията, които приготвяме, трябва да са запазени хранителните вещества и витамините от вложените продукти. Голямо значение за това има технологията, която използваме за готвене, както и въздухът, топлината и водата.
Сосът е оръжието на готвача!Сосът е оръжието на готвача!
01 Март
2
Наричам го вълшебство! Сосът като допълнение към месо или зеленчуци омагьосва с вкусовите си качества. Приготвен правилно-докосва сетивата. За перфектния сос са необходими не само продукти
Да готвим вкусно или кратък наръчник на новака в кухнятаДа готвим вкусно или кратък наръчник на новака в кухнята
01 Март
2
Сигурно ви се е случвало да ядете едно и също ядене, приготвено от едни и същи продукти, а да има различен вкус? Всяка домакиня с опит в кулинарията знае как да подготви продуктите, кое кога да сложи, в кой момент да снеме яденето от огъня.
Правила при топлинна обработка на зеленчуцитеПравила при топлинна обработка на зеленчуците
01 Март
При приготвяне на различните ястия зеленчуците се подлагат на топлинна обработка - варене, задушаване, пържене, печене. За да бъде най-малка загубата на хранителни вещества и витамини при тази обработка и за да се приготвят вкусни ястия, следвайте правила
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
28 Февр.
2
Избягвайте да посолявате месото преди да го подложите на термична обработка. При осоляването ще предизвикате отделянето на соковете му.
Разликата между амонячна сода и сода бикарбонатРазликата между амонячна сода и сода бикарбонат
28 Февр.
1
В своята същност амонячната сода и содата бикарбонат са химични набухватели. Те действат основно в кисела среда. Действието и на двете е подобно. Това ги прави взаимозаменяеми.
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияНай-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделия
27 Февр.
3
В повечето случаи при приготвянето на тесто важи правилото, че колкото повече време се меси, толкова по-хубаво става то.
Внимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягватеВнимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягвате
26 Февр.
Супите са сред любимите ни ястия, които чакаме с нетърпение, тъй като те обикновено са първото нещо, което се поднася в основното меню.