PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКои ястия не могат без бахар?
11 Март
Пламена M.
Кулинарни СъветиОсновни правила за приготвянето на варива
10 Март
2
Надежда Недева
Кулинарни СъветиНе гответе никога бекон така!
06 Март
1
Ваня Величкова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грешки при готвенето с маслоКолкото е клише, толкова е и вярно, че маслото прави всичко по-добре. Френските сладкиши биха били тъжни бисквити без него. Само една бучка масло може да добави богатство и дълбочина на почти всичко, до което се докосне.
06 Март
Еволюция на тортатаЗадавали ли сте си въпроса защо тортата е кръгла? Някои мислят, че има нещо общо с древния ѝ предшественик, когато по-скоро е приличала на хляб.
03 Март
Пригответе на детето си здравословен обяд за училище!Всички родители са загрижени за качеството на храната в училище и за това какво консумират децата им през деня в училище. Приемът на основните хранителни групи – въглехидрати, белтъчини, мазнини е изключително важен за подрастващите.
03 Март
Анатомия на ножаКакто фотографът се нуждае от апарат, а художникът - от четки и бои, така и вие имате нужда от добър нож в кухнята. За да станете добър готвач, трябва да имате качествени инструменти.
02 Март
Новак в кухнята: Как правилно да белим плодове и зеленчуциПовечето хранителни вещества на плодовете и зеленчуците се съдържат точно под кората. Няма да е добре да ги изхвърлите, като ги обелите дебело заедно с месестата част.
02 Март
1
Мислите си, че готвите правилно? Помислете пак!В ястията, които приготвяме, трябва да са запазени хранителните вещества и витамините от вложените продукти. Голямо значение за това има технологията, която използваме за готвене, както и въздухът, топлината и водата.
01 Март
Сосът е оръжието на готвача!Наричам го вълшебство! Сосът като допълнение към месо или зеленчуци омагьосва с вкусовите си качества. Приготвен правилно-докосва сетивата. За перфектния сос са необходими не само продукти
01 Март
2
Да готвим вкусно или кратък наръчник на новака в кухнятаСигурно ви се е случвало да ядете едно и също ядене, приготвено от едни и същи продукти, а да има различен вкус? Всяка домакиня с опит в кулинарията знае как да подготви продуктите, кое кога да сложи, в кой момент да снеме яденето от огъня.
01 Март
2
Правила при топлинна обработка на зеленчуцитеПри приготвяне на различните ястия зеленчуците се подлагат на топлинна обработка - варене, задушаване, пържене, печене. За да бъде най-малка загубата на хранителни вещества и витамини при тази обработка и за да се приготвят вкусни ястия, следвайте правила
01 Март
Основни правила при приготвянето на месоИзбягвайте да посолявате месото преди да го подложите на термична обработка. При осоляването ще предизвикате отделянето на соковете му.
28 Февр.
2
Разликата между амонячна сода и сода бикарбонатВ своята същност амонячната сода и содата бикарбонат са химични набухватели. Те действат основно в кисела среда. Действието и на двете е подобно. Това ги прави взаимозаменяеми.
28 Февр.
1
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияВ повечето случаи при приготвянето на тесто важи правилото, че колкото повече време се меси, толкова по-хубаво става то.
27 Февр.
3
Внимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягватеСупите са сред любимите ни ястия, които чакаме с нетърпение, тъй като те обикновено са първото нещо, което се поднася в основното меню.
26 Февр.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други