Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектните суфлета се приготвят с тези съвети!Перфектните суфлета се приготвят с тези съвети!
13 Април
Добре приготвеното суфле увеличава обема си от 2 до 2. 5 пъти. Суфлетата се приготвят и пекат непосредствено преди поднасянето им. Веднага след изпичането те се поръсват с пудра захар.
Всичко за яйцата на едно място!Всичко за яйцата на едно място!
13 Април
Избирайки яйца в магазина, трябва да погледнем печата върху черупката. Печатът се състои от цифри, следва символ BG и още цифри. Важни са цифрите както преди, така и след символа BG
Домакини, измийте тигана!Домакини, измийте тигана!
12 Април
2
Още преди десетилетия американското онкологично общество провело в страната голяма кампания под названието Домакини, измийте тигана!
Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?
12 Април
Закуските се отличават с ярко изразените си багрилни, ароматични и вкусови качества и с красивото си оформление. Поднесени на обед или на вечеря, те възбуждат апетита и предизвикват обилно отделяне на стомашни сокове, което спомага за по-пълното усвояване
Правилните съвети при приготвянето на месен сокПравилните съвети при приготвянето на месен сок
12 Април
За да се приготви месен сок, се изисква по-голямо внимание. При печенето на големи парчета месо в тавата се поставят и дребно нарязани кости
Видове сандвичиВидове сандвичи
11 Април
Сандвичите биват открити или закрити. Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1. 5 см. , с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се гарнират с млечни продукти, колбас и др.
Мексиканската кухня: Изобилие от продукти и вкусовеМексиканската кухня: Изобилие от продукти и вкусове
08 Април
Мексиканците готвят смайващо много видове боб. Най–популярен е пърженият фрихол негро (черен боб), следват го шареният пинто и червеният боб.
Неща, които не трябва да топлите в микровълнова фурнаНеща, които не трябва да топлите в микровълнова фурна
08 Април
1
Микровълновата фурна е един от най-удобните кухненски уреди. Тя улеснява живота на всяка домакиня многократно, стига да знае как да я използва правилно.
Разнообразете скучното картофено пюре с тези идеи!Разнообразете скучното картофено пюре с тези идеи!
07 Април
1
Сервирането на печени задушени и панирани меса е немислимо без някакъв вид пюре. Пюретата разнообразяват ястията и с малко фантазия и вкус всяка порция може да бъде различна и да добие празничен вид
Какво всъщност се крие в сиренето?Какво всъщност се крие в сиренето?
07 Април
1
Как да познаете истинското сирене? То е има зърниста структура, леко жълтаво е и е еластично при рязане, а цената му не може да е под 8 лв.
Как се прави оризово мляко?Как се прави оризово мляко?
07 Април
1
За приготвянето на половин литър от млякото са ви необходими единствено един литър вода, 125 грама ориз и 1 пръчица ванилия или канела (по ваш избор). Самото приготвяне е елементарно
Златни правила за месенеЗлатни правила за месене
06 Април
2
За се направят хубави хлябове, питки и други апетитни печива, трябва добре да сте запознати и с опит в основите и тънкостите на месенето на тесто. Началото на месенето изисква да се добавя повече брашно. . . .
Кои са модерните сосове?Кои са модерните сосове?
06 Април
Основните модерни сосове са чътни, релиш, салца, ароматизирано олио и пюре, плюс цялата гама азиатски сосове.