PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиИзкушенията на кухнята в Западна Франция
13 Април
Нина Иванова Иванова
Кулинарни СъветиКулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
13 Април
2
Валентин Миранов
Кулинарни СъветиТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Марина
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектните суфлета се приготвят с тези съвети!Добре приготвеното суфле увеличава обема си от 2 до 2. 5 пъти. Суфлетата се приготвят и пекат непосредствено преди поднасянето им. Веднага след изпичането те се поръсват с пудра захар.
13 Април
Всичко за яйцата на едно място!Избирайки яйца в магазина, трябва да погледнем печата върху черупката. Печатът се състои от цифри, следва символ BG и още цифри. Важни са цифрите както преди, така и след символа BG
13 Април
Домакини, измийте тигана!Още преди десетилетия американското онкологично общество провело в страната голяма кампания под названието Домакини, измийте тигана!
12 Април
2
Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?Закуските се отличават с ярко изразените си багрилни, ароматични и вкусови качества и с красивото си оформление. Поднесени на обед или на вечеря, те възбуждат апетита и предизвикват обилно отделяне на стомашни сокове, което спомага за по-пълното усвояване
12 Април
Правилните съвети при приготвянето на месен сокЗа да се приготви месен сок, се изисква по-голямо внимание. При печенето на големи парчета месо в тавата се поставят и дребно нарязани кости
12 Април
Видове сандвичиСандвичите биват открити или закрити. Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1. 5 см. , с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се гарнират с млечни продукти, колбас и др.
11 Април
Мексиканската кухня: Изобилие от продукти и вкусовеМексиканците готвят смайващо много видове боб. Най–популярен е пърженият фрихол негро (черен боб), следват го шареният пинто и червеният боб.
08 Април
Неща, които не трябва да топлите в микровълнова фурнаМикровълновата фурна е един от най-удобните кухненски уреди. Тя улеснява живота на всяка домакиня многократно, стига да знае как да я използва правилно.
08 Април
1
Разнообразете скучното картофено пюре с тези идеи!Сервирането на печени задушени и панирани меса е немислимо без някакъв вид пюре. Пюретата разнообразяват ястията и с малко фантазия и вкус всяка порция може да бъде различна и да добие празничен вид
07 Април
1
Какво всъщност се крие в сиренето?Как да познаете истинското сирене? То е има зърниста структура, леко жълтаво е и е еластично при рязане, а цената му не може да е под 8 лв.
07 Април
1
Как се прави оризово мляко?За приготвянето на половин литър от млякото са ви необходими единствено един литър вода, 125 грама ориз и 1 пръчица ванилия или канела (по ваш избор). Самото приготвяне е елементарно
07 Април
1
Златни правила за месенеЗа се направят хубави хлябове, питки и други апетитни печива, трябва добре да сте запознати и с опит в основите и тънкостите на месенето на тесто. Началото на месенето изисква да се добавя повече брашно. . . .
06 Април
2
Кои са модерните сосове?Основните модерни сосове са чътни, релиш, салца, ароматизирано олио и пюре, плюс цялата гама азиатски сосове.
06 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други