Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шест кокосови продукта, които трябва да използвате в кухнята!Шест кокосови продукта, които трябва да използвате в кухнята!
26 Април
Ако някога сте ползвали пресен кокосов орех, знаете, че той съдържа бистра течност, наричана кокосова вода. Когато купувате бутилирана кокосова вода, избягвайте тези с добавена захар.
Практични кухненски меркиПрактични кухненски мерки
26 Април
1
Продуктите се измерват, като се заглаждат по ръба на лъжицата или чашата. Млечно масло или мас се измерват разтопени по същия начин.
Осем дарове на природата, които можем да отглеждаме в кухнятаОсем дарове на природата, които можем да отглеждаме в кухнята
26 Април
Всички предпочитаме да готвим през цялата година с пресни продукти, а не замразени или сушени. Ето какви подправки и зеленчуци може да отглеждате съвсем лесно в саксии в кухнята
Да си приготвим сами зеленчукови подправкиДа си приготвим сами зеленчукови подправки
25 Април
Подправките са нещо, без което не може нито едно ястие. Те придават вкус, аромат и възбуждат апетита. Едно добро решение през летните месеци, когато разполагаме с всякакви зеленчуци и подправки, е да си приготвим универсални зеленчукови подправки
Ревен - малко познат и рядко използванРевен - малко познат и рядко използван
23 Април
2
Ревен - зеленчук със звучно и класно име, хранително неизчерпаем източник на минерали, витамини, фибри и полифеноли.
Топ съвети за приготвяне на вкусни и здравословни ястия с картофиТоп съвети за приготвяне на вкусни и здравословни ястия с картофи
22 Април
Винаги, когато е възможно, приготвяйте картофите заедно с кожицата. Картофите съдържат най–много минерали и витамини точно в тънкия слой.
Лимонена киселина: Приложение в кулинарията и домакинствотоЛимонена киселина: Приложение в кулинарията и домакинството
22 Април
Лимонената киселина е бяло кристално вещество с кисел вкус, лесно разтворима във вода. Извлича се от цитрусовите плодове, главно от лимоните.
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Тайните на перфектното ризото!Тайните на перфектното ризото!
21 Април
1
Макар да е вярно, че приготвянето на ризото не е лесна задача, ако откриете грешките си, готвенето му може да стане истинско удоволствие.
Кулинарен учебник: Видове доматени консерви и как да готвим с тяхКулинарен учебник: Видове доматени консерви и как да готвим с тях
21 Април
В магазините има голям избор от всякакви продукти с домати. Нека ви представим някои от тях и как да ги използвате.
Най-вкусните видове сандвичи, събрани на едно мястоНай-вкусните видове сандвичи, събрани на едно място
20 Април
Топлите сандвичи включват хотдог, хамбургери, тако, кесадия, борито и дюнери. Може да са печени или пържени.
Да се подсладим с информация за захарта и още нещоДа се подсладим с информация за захарта и още нещо
20 Април
Кафявата захар е основно захароза с меласа в различна концентрация - колкото е по-тъмна, толкова повече меласа има.
Видове салати или правите ли разлика от салата до салатаВидове салати или правите ли разлика от салата до салата
17 Април
1
Салатите дават на всеки готвач възможност да експериментира с различни аромати, цветове и текстури. Те могат да са обикновени като смес от различни листни зеленчуци или да съдържат изненадваши комбинации от листа, аленчуци, семена или паста.