PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиВажни правила при приготвяне на домашен конфитюр
19 Май
Джемиле Чешлиева
Кулинарни СъветиПравила при стерилизиране на консерви
18 Май
1
Ваня Благоева
Кулинарни СъветиПай, тарт или киш? Каква е разликата?
16 Май
Албена Асенова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Важни стъпки при дегустацията на виноПри дегустацията на вино има някои тънкости, на които трябва да се обърне внимание. Това става с помощта на три сензорни органа – очи, нос и небце.
14 Май
Пригответе перфектна скара с помощта на тези тънкостиВъпреки че приготвянето на скара изглежда лесно, тук също има някои тънкости. Когато ще се пече риба на скара, рибата предварително се разтрива с масло. Така не залепва и става по-вкусна
12 Май
1
Как да разпознаете добрия шоколадов кувертюрШоколадовият кувертюр се предлага бял, с прясно мляко, по-сладък, по-горчив, съставен от тъмни и горчиви сортове според степента на интензивност. Обикновено се предлагат разфасовки от 500 г до 2. 5 кг.
11 Май
Борлоти боб - вкусен и диетиченВ турската кухня боб Борлоти се използва често като мезе. Може да се приготвя със зехтин или месни продукти
10 Май
Тайната марината за перфектни меса за скара!Със стоплянето на времето идва и свежият вкус и мирис на апетитно приготвяната скара. Но при приготвянето на скара има тънкости. Най-важното стъпка е предварителната заготовка на месата. Ето и универсалната марината за крехко месо
10 Май
2
Как да сварим безкофеинов чай?Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т. н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове.
10 Май
Разновидностите на турската кухняЕгейската турска кухня е известна с ястия, приготвени най-вече със зехтин. Най-често готвени и известни ястия със зехтин на региона са категорията на зеленчуците, сaрмите, пълнени чушки.
08 Май
Испанска кухня: Разнообразие и невероятни вкусовеГостоприемството и щедростта в Испания се показват с обилните трапези, приготвяни за приятелите дори и в най-бедните семейства. За испанската кухня не бива да се съди по простичките ястия, а по чудесния им вид.
07 Май
Основни съвети за поддържане на дървените прибориИ въпреки че дървените прибори присъстват от векове в домашните кухни, те не винаги са добре поддържани и рядко им се обръща необходимото внимание.
05 Май
1
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинЖелатинът е добавка, която се използва най-често в направата на сладкарските изделия. Спомага за увеличаване на трайността и твърдата консистенция на изделията.
05 Май
Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тартПри приготвянето на тарт трябва да се действа малко по–бързо, за да не може продуктите да се стоплят. Тестото не трябва да се омесва дълго.
04 Май
За и против микровълновите печкиОгънят е дал началото на готвенето в древността. Тогава хората не са познавали скъпи електроуреди и използвали огнището за да си приготвят храната.
03 Май
Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?Ако сте забравили да извадите яйцата от хладилника от предния ден, ги оставете да се накиснат в топла вода за около 30 мин. За да не се напукат по време на варенето, е много важно да няма резки температурни промени
30 Април
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други