Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Важни стъпки при дегустацията на виноВажни стъпки при дегустацията на вино
14 Май
При дегустацията на вино има някои тънкости, на които трябва да се обърне внимание. Това става с помощта на три сензорни органа – очи, нос и небце.
Пригответе перфектна скара с помощта на тези тънкостиПригответе перфектна скара с помощта на тези тънкости
12 Май
1
Въпреки че приготвянето на скара изглежда лесно, тук също има някои тънкости. Когато ще се пече риба на скара, рибата предварително се разтрива с масло. Така не залепва и става по-вкусна
Как да разпознаете добрия шоколадов кувертюрКак да разпознаете добрия шоколадов кувертюр
11 Май
Шоколадовият кувертюр се предлага бял, с прясно мляко, по-сладък, по-горчив, съставен от тъмни и горчиви сортове според степента на интензивност. Обикновено се предлагат разфасовки от 500 г до 2. 5 кг.
Борлоти боб - вкусен и диетиченБорлоти боб - вкусен и диетичен
10 Май
В турската кухня боб Борлоти се използва често като мезе. Може да се приготвя със зехтин или месни продукти
Тайната марината за перфектни меса за скара!Тайната марината за перфектни меса за скара!
10 Май
2
Със стоплянето на времето идва и свежият вкус и мирис на апетитно приготвяната скара. Но при приготвянето на скара има тънкости. Най-важното стъпка е предварителната заготовка на месата. Ето и универсалната марината за крехко месо
Как да сварим безкофеинов чай?Как да сварим безкофеинов чай?
10 Май
Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т. н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове.
Разновидностите на турската кухняРазновидностите на турската кухня
08 Май
Егейската турска кухня е известна с ястия, приготвени най-вече със зехтин. Най-често готвени и известни ястия със зехтин на региона са категорията на зеленчуците, сaрмите, пълнени чушки.
Испанска кухня: Разнообразие и невероятни вкусовеИспанска кухня: Разнообразие и невероятни вкусове
07 Май
Гостоприемството и щедростта в Испания се показват с обилните трапези, приготвяни за приятелите дори и в най-бедните семейства. За испанската кухня не бива да се съди по простичките ястия, а по чудесния им вид.
Основни съвети за поддържане на дървените прибориОсновни съвети за поддържане на дървените прибори
05 Май
1
И въпреки че дървените прибори присъстват от векове в домашните кухни, те не винаги са добре поддържани и рядко им се обръща необходимото внимание.
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Желатинът е добавка, която се използва най-често в направата на сладкарските изделия. Спомага за увеличаване на трайността и твърдата консистенция на изделията.
Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тартТънкости при приготвяне на перфектното тесто за тарт
04 Май
При приготвянето на тарт трябва да се действа малко по–бързо, за да не може продуктите да се стоплят. Тестото не трябва да се омесва дълго.
За и против микровълновите печкиЗа и против микровълновите печки
03 Май
Огънят е дал началото на готвенето в древността. Тогава хората не са познавали скъпи електроуреди и използвали огнището за да си приготвят храната.
Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?Как да сварим Великденски яйца, без да се напукат?
30 Април
1
Ако сте забравили да извадите яйцата от хладилника от предния ден, ги оставете да се накиснат в топла вода за около 30 мин. За да не се напукат по време на варенето, е много важно да няма резки температурни промени