Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да разпознаете добрия шоколадов кувертюр

Как да разпознаете добрия шоколадов кувертюр

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
127
Шоколадов кувертюр

Шоколадовия кувертюр се предлага както в малки, така и в големи разфасовки. Много често се използва при направата на най-различни сладкиши и торти.

Съдържащото се в него какаово масло определя вкуса и качеството на шоколада. Така че при закупуването на такъв кувертюр трябва да се обърне внимание именно на съотношението на какаовото масло в съдържанието.

Колкото по-висок е процентът на какаово масло, толкова е по-добър и вкусен продуктът. Този процент трябва да варира между 32 и 39 %. Общото съотношение на какаовото масло и какаовия сироп в шоколадовия кувертюр трябва да е 54 %.

Шоколадовият кувертюр се предлага бял, с прясно мляко, по-сладък, по-горчив, съставен от тъмни и горчиви сортове според степента на интензивност.

Обикновено се предлагат разфасовки от 500 г до 2.5 кг.

Щоколадов топинг

Използването и съхранението му е лесно. Съхранява се предимно в сухо, тъмно и хладно помещение.

Ако трябва да се използва, може да се изстърже с назъбен нож и отново можете да запазите останалата част.

Шоколадовият кувертюр може да се закупи както от магазининте, така и онлайн. В големите верига магазини също се предлага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest