Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко варианта за осоляване на рибаНяколко варианта за осоляване на риба
01 Юни
Предлагаме ви три варианта, за да можете да съхраните рибата за дълъг период от време: Осоляване на риба със суха сол, осоляване на риба в саламура и осоляване на риба по бърз начин
Манголд - непознатият братовчед на спанакаМанголд - непознатият братовчед на спанака
30 Май
1
Малко хора знаят какво е Манголд дали е зеленчук дали плод много от хората се чудят. Наричат го още спанаково или листно цвекло.
Тайната на индийската кухня се крие в подправкитеТайната на индийската кухня се крие в подправките
30 Май
Индийската кухня представлява смесица от разнообразни вкусове и аромати, които на пръв поглед са несъвместими, но уникални на вкус.
Как да разберете дали ви продават замразено и после размразено месоКак да разберете дали ви продават замразено и после размразено месо
29 Май
Много хора съхраняват месата във фризери за запазване на свежестта им. Веднъж замразеното обаче, не може повторно да се замрази. Това води до образуването на вредни микроорганизми
Рибата ви ще е винаги супервкусна с тези съветиРибата ви ще е винаги супервкусна с тези съвети
28 Май
ще ви издадем една малка тайна. Месото на морските риби ще има по-нежна консистенция, ако половин час преди пържене ги поръсите с малко захар
Хатайска кухняХатайска кухня
27 Май
Хатайската кухня е смесица от турска, арабска и номадска кухня. Тези народи, които живеят заедно в продължение на векове в Средиземноморието и Близкия изток, са прехвърлили цялата си изобретателност в региона на Хатай, известен с незабравимите си вкусове.
Как да не цапаме много прибори при готвене?Как да не цапаме много прибори при готвене?
27 Май
2
Много хора предпочитат готвенето във пликове във фурна. Тава е най-икономичният и умният начин на готвене. Харчи се по-малко електричество и мърляме по-малко прибори.
Циклантера - заместител на печения фасулЦиклантера - заместител на печения фасул
27 Май
Циклантера е вече не чак толкова непознатата в у Нас тревиста лиана, принадлежаща към семейство Тиквени. Произходът й е Южна и Централна Америка. Растението е с много разклонения има силно разсечени листа, които и придават доста красив и обемист вид. Пл
Сечуански пипер - подправката за месо и сладкишиСечуански пипер - подправката за месо и сладкиши
27 Май
Сечуанският пипер е доста известна подправка, идваща от добрия стар Изток. Името ѝ идва от провинция Сечуан в Китай, която е смятана за родина на подправката
Коя подправка и билка с кои продукти си пасва?Коя подправка и билка с кои продукти си пасва?
27 Май
Не се колебайте да използвате подправки, за да бъдат по-вкусни зеленчуковите и месните ястия. Има определени обстоятелства, балансиращи аромата на зеленчуковите ястия. Не трябва да се използва прекалено много сол
Пакетирани храни, които можете да си приготвите у домаПакетирани храни, които можете да си приготвите у дома
23 Май
Пакетираните храни в магазините не са едни от най-полезните. Много от нас обаче трудно устояват на изкушения, като хрупкавия чипс и пуканките например.
Направете невероятна декорация от ядливи цветя!Направете невероятна декорация от ядливи цветя!
19 Май
2
В природата има голямо изобилие на цветя. Те са не само красиви и ароматни, но някой от видовете са и ядливи. Всички знаят, че розите имат не само силен аромат, но са и вкусни
Как да сте сигурни, че съхранявате храните си безопасно?Как да сте сигурни, че съхранявате храните си безопасно?
19 Май
Храната и начинът на хранене оказват голямо влияние върху организма. Здравословният начин на хранене, избиране на храни и напитки, начинът им на приготвяне, тяхното съхранение е от особено значение и това не са празни приказки