PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиДа приготвим пържено месо в буркани за зимата
02 Юни
Ваня Благоева
Кулинарни СъветиКак да приготвим солена, пушена или варена сланина?
02 Юни
Ваня Благоева
Кулинарни СъветиКак приготвят омлет в различните държави
01 Юни
ВИЛИ-Виолета Матева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко варианта за осоляване на рибаПредлагаме ви три варианта, за да можете да съхраните рибата за дълъг период от време: Осоляване на риба със суха сол, осоляване на риба в саламура и осоляване на риба по бърз начин
01 Юни
Манголд - непознатият братовчед на спанакаМалко хора знаят какво е Манголд дали е зеленчук дали плод много от хората се чудят. Наричат го още спанаково или листно цвекло.
30 Май
1
Тайната на индийската кухня се крие в подправкитеИндийската кухня представлява смесица от разнообразни вкусове и аромати, които на пръв поглед са несъвместими, но уникални на вкус.
30 Май
Как да разберете дали ви продават замразено и после размразено месоМного хора съхраняват месата във фризери за запазване на свежестта им. Веднъж замразеното обаче, не може повторно да се замрази. Това води до образуването на вредни микроорганизми
29 Май
Рибата ви ще е винаги супервкусна с тези съветище ви издадем една малка тайна. Месото на морските риби ще има по-нежна консистенция, ако половин час преди пържене ги поръсите с малко захар
28 Май
Хатайска кухняХатайската кухня е смесица от турска, арабска и номадска кухня. Тези народи, които живеят заедно в продължение на векове в Средиземноморието и Близкия изток, са прехвърлили цялата си изобретателност в региона на Хатай, известен с незабравимите си вкусове.
27 Май
Как да не цапаме много прибори при готвене?Много хора предпочитат готвенето във пликове във фурна. Тава е най-икономичният и умният начин на готвене. Харчи се по-малко електричество и мърляме по-малко прибори.
27 Май
2
Циклантера - заместител на печения фасулЦиклантера е вече не чак толкова непознатата в у Нас тревиста лиана, принадлежаща към семейство Тиквени. Произходът й е Южна и Централна Америка. Растението е с много разклонения има силно разсечени листа, които и придават доста красив и обемист вид. Пл
27 Май
Сечуански пипер - подправката за месо и сладкишиСечуанският пипер е доста известна подправка, идваща от добрия стар Изток. Името ѝ идва от провинция Сечуан в Китай, която е смятана за родина на подправката
27 Май
Коя подправка и билка с кои продукти си пасва?Не се колебайте да използвате подправки, за да бъдат по-вкусни зеленчуковите и месните ястия. Има определени обстоятелства, балансиращи аромата на зеленчуковите ястия. Не трябва да се използва прекалено много сол
27 Май
Пакетирани храни, които можете да си приготвите у домаПакетираните храни в магазините не са едни от най-полезните. Много от нас обаче трудно устояват на изкушения, като хрупкавия чипс и пуканките например.
23 Май
Направете невероятна декорация от ядливи цветя!В природата има голямо изобилие на цветя. Те са не само красиви и ароматни, но някой от видовете са и ядливи. Всички знаят, че розите имат не само силен аромат, но са и вкусни
19 Май
2
Как да сте сигурни, че съхранявате храните си безопасно?Храната и начинът на хранене оказват голямо влияние върху организма. Здравословният начин на хранене, избиране на храни и напитки, начинът им на приготвяне, тяхното съхранение е от особено значение и това не са празни приказки
19 Май
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други