Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Рибата ви ще е винаги супервкусна с тези съвети

Рибата ви ще е винаги супервкусна с тези съвети

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
22k
Пържена риба

Ще ви предложа няколко важни съвета, които ще ви помогнат винаги да получавате отличен резултат при приготвянето на тази толкова полезна и вкусна храна - рибата.

- За да сте сигурни, че рибата, която сте купили, е прясна, може да я проверите, като я сложите в съд с вода. Ако рибата потъне, това означава, че е прясна, а ако изплува отгоре, помислете си дали да я консумирате;

- Бульонът от риба се посолява в самото начало на приготвянето;

- За да не се разпада рибата при пържене, е хубаво да се нареже и да се посоли около 20 минути преди пърженето;

- Ако поставите в тигана един обелен и нарязан на филийки картоф при пърженето с олио, ще намалите значително силната миризма на пържена риба;

- За да не ви пръска олиото при пържене, можете да добавите няколко бобени зърна. Тази хитрина може да използвате при пърженето и на други продукти;

- Рибата трябва да се пържи в тиган с не много мазнина, като е добре да се смеси олио с краве масло и също така трябва да има достатъчно разстояние между отделните парчета, за да се получи хрупкава коричка.

Рибена супа

- За да получите ароматна и вкусна рибена чорба, е необходимо да я приготвите от няколко вида риба;

- Месото на морските риби ще има по-нежна консистенция, ако половин час преди пържене ги поръсите с малко захар;

- Когато пържите риба, сложете в горещото олио малко сол и така ще получите златиста и хрупкава коричка;

- Когато ще варите замразена риба, трябва да я поставяте само в студена вода;

- Не е препоръчително да се вари шаран, платика и различни видове змиорки, защото бульонът може да има горчив вкус;

- Всички видове риба се варят, като след завирането на водата се намали силата на котлона до степен едва да къкри водата. Може да проверите дали е сварена рибата с помощта на клечка за зъби. Като забодете клечката в месото и тя прониква лесно, значи рибата е готова;

- Ако ви се налага да чистите хлъзгава риба, може да си потапяте периодично пръстите в готварска сол и това ще ви помогне по-лесно да се справите с почистването;

- Ако искате да отстраните кожата на риба, напръскайте я с оцет и тогава кожата се сваля по-лесно;

- За да почистите добре рибата от люспите, може първо да я потопите в гореща вода и след това да я поставите в съд с хладка вода и оцет;

Следвайте съветите и ви гарантирам винаги отличен резултат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest