Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Рибата ви ще е винаги супервкусна с тези съвети

Рибата ви ще е винаги супервкусна с тези съвети

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
2
Пържена риба
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
Качество без компромис:
Двойна тенджера за кускус и ориз - 26см, 10л
94.00 лв.

Ще ви предложа няколко важни съвета, които ще ви помогнат винаги да получавате отличен резултат при приготвянето на тази толкова полезна и вкусна храна - рибата.

- За да сте сигурни, че рибата, която сте купили, е прясна, може да я проверите, като я сложите в съд с вода. Ако рибата потъне, това означава, че е прясна, а ако изплува отгоре, помислете си дали да я консумирате;

- Бульонът от риба се посолява в самото начало на приготвянето;

- За да не се разпада рибата при пържене, е хубаво да се нареже и да се посоли около 20 минути преди пърженето;

- Ако поставите в тигана един обелен и нарязан на филийки картоф при пърженето с олио, ще намалите значително силната миризма на пържена риба;

- За да не ви пръска олиото при пържене, можете да добавите няколко бобени зърна. Тази хитрина може да използвате при пърженето и на други продукти;

- Рибата трябва да се пържи в тиган с не много мазнина, като е добре да се смеси олио с краве масло и също така трябва да има достатъчно разстояние между отделните парчета, за да се получи хрупкава коричка.

Рибена супа

- За да получите ароматна и вкусна рибена чорба, е необходимо да я приготвите от няколко вида риба;

- Месото на морските риби ще има по-нежна консистенция, ако половин час преди пържене ги поръсите с малко захар;

- Когато пържите риба, сложете в горещото олио малко сол и така ще получите златиста и хрупкава коричка;

- Когато ще варите замразена риба, трябва да я поставяте само в студена вода;

- Не е препоръчително да се вари шаран, платика и различни видове змиорки, защото бульонът може да има горчив вкус;

- Всички видове риба се варят, като след завирането на водата се намали силата на котлона до степен едва да къкри водата. Може да проверите дали е сварена рибата с помощта на клечка за зъби. Като забодете клечката в месото и тя прониква лесно, значи рибата е готова;

- Ако ви се налага да чистите хлъзгава риба, може да си потапяте периодично пръстите в готварска сол и това ще ви помогне по-лесно да се справите с почистването;

- Ако искате да отстраните кожата на риба, напръскайте я с оцет и тогава кожата се сваля по-лесно;

- За да почистите добре рибата от люспите, може първо да я потопите в гореща вода и след това да я поставите в съд с хладка вода и оцет;

Следвайте съветите и ви гарантирам винаги отличен резултат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest