Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Змийско месо - азиатска екзотика, която не е за изпусканеЗмийско месо - азиатска екзотика, която не е за изпускане
23 Юни
Змийското месо се отнася към екзотичната кулинария и смайва всеки, който го е опитал. В никакъв случай и по никакъв начин не яжте главата на змията, тя може да е отровна и това може да доведе до опасност за вашето здраве
Практиката претакане на винотоПрактиката претакане на виното
23 Юни
Претакането е практика, която цели да се отделят утайките, които се образуват през определен период на отлежаване, от бистрото вино. Ето как и кога се претака виното.
Сладкишите ви искат да ухаят точно такаСладкишите ви искат да ухаят точно така
22 Юни
Много важно условие за качеството на сладкарските изделия е умението да се съчетават правилно естествените аромати с останалите съставки. Вижте кои са естествените аромати, които ще превърнат всеки сладкиш и десерт в магия за сетивата
Соцсъветите, с които нашите майки станаха добри домакиниСоцсъветите, с които нашите майки станаха добри домакини
21 Юни
1
За доброто усвояване на храната от човешкия организъм е от извънредно голямо значение обстановката, при която се храни човек. Светлата и чиста стая или кухня, добре наредената маса, вкусно приготвеното ястие, бодрата и приветлива домакиня създават добро.
Мъфин - малко кексче, голяма наслада!Мъфин - малко кексче, голяма наслада!
20 Юни
Ако се чудите как да направите истински мъфини с правилна текстура, тук за трите тайни за идеални мъфини. Правила за приготвяне на мъфини. Идеи за пълнеж за мъфини. Тайната на перфектните мъфини
Пригответе вкусна домашна паста с помощта на тези съветиПригответе вкусна домашна паста с помощта на тези съвети
19 Юни
Пастата трябва винаги да се вари в подсолена вода, за по-добър вкус, както и само при завряла вода. Важно е яйцата да бъдат със стайна температура
Модерна кухня: Предимства и недостатъци на керамичните ножовеМодерна кухня: Предимства и недостатъци на керамичните ножове
18 Юни
Керамичният нож не трябва да се мие в миялна машина и не е желателно да бъде в контакт с изделия от стъкло. Температурните промени влияят на керамичните ножове, като при измиване с много гореща вода е възможно острието да се напука
Тапенада - хайверът на беднитеТапенада - хайверът на бедните
17 Юни
Съществуват доста оригинални и екстравагантни варианти на Тапенадата. Някои готвачи прибавят гъби, а дори и трюфели. Старите кулинари претендират, че истинският сос се прави само с маслини от Ница и каперси от Тулон
Тънкостите за приготвяне на вкусно барбекюТънкостите за приготвяне на вкусно барбекю
16 Юни
1
Едно от златните правила за печене изисква парчетата месо да се обръщат само веднъж. Намажете предварително решетката на скарата с парче сланина, бекон или половинка от глава кромид лук.
Как да изстудим една напитка за по-малко от 2 минутиКак да изстудим една напитка за по-малко от 2 минути
16 Юни
Има начин да охладите една напитка за по-малко от 2 минути и то без да използвате фризера.
Нежната белтъчна целувка: Малко продукти, много правилаНежната белтъчна целувка: Малко продукти, много правила
15 Юни
Белтъчната целувка е много фин и елегантен десерт. Има три начина, по които можете да си приготвите целувки.
Гратиниране: Усвояване на изкуството на печенетоГратиниране: Усвояване на изкуството на печенето
14 Юни
В буквален превод гратиниране означава образуване на коричка. Всичко може да се гратинира - месо, риба, картофи, зеленчуци, плодове.
Как да изсушите зелените подправки във фурна и микровълноваКак да изсушите зелените подправки във фурна и микровълнова
13 Юни
Днес зелените подправки са познати на всяка домакиня и се използват широко в кулинарията. Ето и няколко удобни и лесни начина, с които можем да ги съхраним за зимата.