Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранявайте червеното вино в хладилникаСъхранявайте червеното вино в хладилника
07 Юли
В разрез с установената практика, водещи експерти поискаха червеното вино вече да се съхранява в хладилник преди да бъде сервирано.
Ето я тайната на вкусните Френски сладкишиЕто я тайната на вкусните Френски сладкиши
06 Юли
Колко пъти сте се прехласвали пред витрините, готварските книги и списанията, пълни с разкошни, невероятни печива само за да решите, че са свръх таланта, кесията и търпението ви
По-различни плънки за рула от каймаПо-различни плънки за рула от кайма
06 Юли
Рулата от кайма са едни от най-лесните за приготвяне ястия, като в същото време са с различен вид и вкус. В днешно време са известни различни съчетания продукти за плънката на рулото от кайма.
Суфлето е най-непослушният десертСуфлето е най-непослушният десерт
05 Юли
Майсторите готвачи съветват, докато суфлето се пече фурната, да не се отваря, и още една важна хитринка: във форми с вертикални стени, суфлето се вдига и запазва правилното си състояние.
Как приготвят бозата в Турция?Как приготвят бозата в Турция?
04 Юли
При направата на боза в Турция се използват предимно големи казани. Използва се царевично зърно, което обикновено се вари средно час-час и половина, докато се сгъсти.
Съвети как да почистим и приготвим вкусна рибаСъвети как да почистим и приготвим вкусна риба
03 Юли
Варенето е най-здравословният начин за приготвяне на риба. Първо се слага във вряща подсолена вода с бяло вино или бульон.
Как да пошираме сьомга?Как да пошираме сьомга?
02 Юли
Поширането е един от най-лесните и най-добрите начини да се готви сьомга. Сред основните му предимства са, че е значително по-чист начин на готвене, целостта на рибата не се губи.
Полезни съвети за сервиране и съхранение на сиренеПолезни съвети за сервиране и съхранение на сирене
01 Юли
При изготвянето на плата със сирене като предястие, изборът трябва да е максимум от пет вида сирена – напълно достатъчно е.
Екзотични плодове: Как да ги консумираме?Екзотични плодове: Как да ги консумираме?
01 Юли
Различните екзотични плодове, които могат да се намерят по супермаркетите и магазините, са чудесни на вкус и придават изключителна, необикновена нотка на трапезата.
Ето какво да си приготвим с вкусната и полезна черницаЕто какво да си приготвим с вкусната и полезна черница
30 Юни
Най-вкусни и полезни са черниците пресни. Те са сочни, ароматни и сладки. Освен това в кулинарията те най-често се използват за направата на сокове, вино, сладка и компоти.
Как да готвим с вино?Как да готвим с вино?
29 Юни
Всеизвестен е факта, че виното в ястията прави техния вкус по-ярък и по-изразен. Смята се, че добавянето на вино подчертава някои аромати които иначе въобще не се усещат.
Перфектните комбинации за салати, с които няма как да сгрешимПерфектните комбинации за салати, с които няма как да сгрешим
28 Юни
Салатата присъства на всяка трапеза. Без значение дали посрещаме гости или хапваме семейно, както и дали е обяд или вечеря, на масата винаги присъства някоя вкусна салата.
Ето как да направим перфектните пържоли във фурнаЕто как да направим перфектните пържоли във фурна
27 Юни
Най-добре е да се пекат пържоли, които са средни по дебелина. Така че, изберете пържоли, чиято дебелина е до 3 см.