Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»По-различни плънки за рула от кайма

По-различни плънки за рула от кайма

Руло Стефани
Снимка: Ирина Андреева Jolie
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.

Рулата от кайма са едни от най-лесните за приготвяне ястия, като в същото време са с различен вид и вкус. В днешно време са известни различни съчетания продукти за плънката на рулото от кайма.

Най-известното руло от кайма е познатото на всички Руло Стефани, това руло е част от европейската кухня, в Италия се поднася с доматен сос, в Дания слагат резени бекон върху него, а у нас най-често се добавят картофи отстрани за гарнитура.

Хитрини при приготвянето на перфектното руло

Когато оформите рулото, намажете го с разбит суров белтък, той стяга каймата и не позволява да се напука отгоре, поръсва се и с малко галета и супена лъжица олио, а за още по ефектен завършек поръсете с настърган кашкавал.

Ето и някои предложения за по-различна плънка от стандартната, съставена от яйца, моркови и кисели краставички.

Добавете лентички печени червени чушки, те придават страхотен аромат и още по-богат вкус на ястието.

Руло от кайма

Царевицата и грахът може да бъдат идеалната добавка към стандартната плънка.

Добавете топено сирене и кашкавал, за още по-плътен и богат вкус.

За да приготвите сос към рулото, сложете няколко домата, чушки и лук отстрани в тавата и ги оставете да се изпекат, обелете готовите зеленчуци, пасирайте и подправете с любимите подправки и имате руло с прекрасен сос.

Чудесен сос към това руло е и гъбеният сос, както и сметановият сос.

Може да поднесете и прясна салата, картофено пюре, пържени картофи и какво ли още не.

Опитайте сега нашите изпитани рецепти за рула от кайма или любимото руло Стефани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest