Gotvach.bg»Избрани Колекции»Различно Фрикасе с Кайма
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Различно фрикасеСлед завиране, се изчаква около 5 минути и фрикасето се маха от котлона.
Сервира се с обилно добавен пресен лимонов сок....
Фрикасе с каймаДобавете яйчната смес и след 2-3 минути свалете фрикасето с кайма. Поднесете с накълцан пресен магданоз....
3
Гъбено фрикасеЗабележка: много е важно да запържите добре брашното, в противен случай гъбеното фрикасе ще има неприятния вкус на сурово брашно!...
2
Пиле фрикасеМакар думата фрикасе да е френска, пилето фрикасе е заело почетно място в местната трапеза и е задължително ястие за всеки дом....
103
Целина фрикасе
Целината се почиства, обелва, измива и се нарязва на филии. Във вода се слагат солта и черия пипер и в нея се вари целината.
След като се свари...
Леща фрикасе
Вари се още 5 – 6 мин и лещата фрикасе подправя се на вкус със сол, черен пипер, чубрица и по желание 1 – 2 капки оцет....
Пъстърва фрикасе
В един литър вода се слагат зърната пипер, целината, магданоза и сол и се слага на котлона да кипне.
Оттегля се от огъня и се оставят пъстървите...
Кюфтета фрикасеСмесваме каймата с черния пипер, кимиона, мащерката, едното яйце. Прибавяме пълнозърнесто брашно, докато се получи мека лепкава смес....
4
Сос Фрикасе
Използвам го както за месо (основно пиле фрикасе), така и за зеленчуци (например пълнени чушки).
1....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: