Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Южноафриканската кухня и нейните традиционни ястияЮжноафриканската кухня и нейните традиционни ястия
25 Юли
Преди време, когато в Южноафриканската република все още се живеело по системата на апартейд, главно местните жители били тези, които приготвяли вкусна храна, а белите само се възползвали от кулинарните им умения.
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
Ароматизираното олио и оцет се приготвят лесно и бързо, също както и различни видове горчици, сладки и солени есенции, ароматизиран мед и захар.
Сладки сосове - елегантният завършек на вашия десертСладки сосове - елегантният завършек на вашия десерт
23 Юли
При сладките сосове много по-лесно се постига идеален вкус, вид и аромат, отколкото при сложните и опасни солени сосове. Сладките сосове са и много по-популярни.
Пет стъпки как да си приготвим перфектното домашно маслоПет стъпки как да си приготвим перфектното домашно масло
22 Юли
Маслото се приготвя от ценни животински хранителни вещества. Физическата структура на маслото се състои от мастни киселини.
Изненадващи приложения на добре познатите ни подправкиИзненадващи приложения на добре познатите ни подправки
21 Юли
Като добри домакини най-вероятно повечето от вас имате вкъщи пълен шкаф с подправки, които ползвате при готвенето си всеки ден.
Десет трика, с които картофките ви ще станат по-вкусниДесет трика, с които картофките ви ще станат по-вкусни
20 Юли
Картофите се посоляват веднага след като извадим от мазнината. Когато пържим картофи, може да ги оваляме в галета или брашно. Трябва да ги изпържим в повече олио и на умерен огън. Така ще получим панирани картофки
Планирай седмичното меню, ако си умна работеща женаПланирай седмичното меню, ако си умна работеща жена
19 Юли
За да спестите и време, и пари от пазар, започнете плана си за следващата седмица с ястия, които включват продукти, които все още не сте изразходвали - ориз, боб, леща, брашно
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Ако приготвяте сироп по горещ начин, обикновено на 5 кг плод се добавя по 1 кг захар - количеството на захарта зависи от това дали плодовете са сладки или кисели
Къде да сложите млякото в хладилника?Къде да сложите млякото в хладилника?
15 Юли
Хладилникът е вероятно единственият уред, който никога не спира своята работа във всяко домакинство. Дали обаче в забързаното си ежедневие вие се замисляте на кое точно място да сложите даден продукт в него?
Запазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяванеЗапазете зеленчуците и подправките свежи чрез замразяване
14 Юли
Преди замразяване някои зеленчуци трябва да се бланшират. Добре е да се съхраняват в найлонови пликчета на подходящи за готвене дози, за да не се налага останалото количество отново да се замразява, което е вредно за качеството и вкуса на продуктите
Зеленчукови тайни, които всяка домакиня трябва да знаеЗеленчукови тайни, които всяка домакиня трябва да знае
13 Юли
Зеленчуците пускайте във вряща вода и ги варете захлупени. Салата от цвекло ще е по-вкусна, ако я приготвите с печено вместо с варено цвекло.
Ура! Ето как да намалим калориите в любимите си храниУра! Ето как да намалим калориите в любимите си храни
12 Юли
Всеки има любим десерт или тестено изкушение, които лесно ги отклоняват от диетата за сваляне на килограми. С няколко хитринки при приготвянето на тези калорийни бомби може успешно да ги обезвредите.
Шоколадови трикове, с които ще превърнете простия десерт в шедьовърШоколадови трикове, с които ще превърнете простия десерт в шедьовър
11 Юли
Малцина могат да устоят на десерт или сладкиш, украсен с шоколад. С шоколадовите трикове, които ви предлагаме, можете да превърнете обикновеното печиво в луксозна, съблазнителна торта и да придадете професионален вид на простички десерти. Покритие с шок